Transportul internațional – ce animale pot fi transportate și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Magazin Salajean 19 mai 2017 0
Transportul internațional – ce animale pot fi transportate și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Transportul animalelor este un proces complex, care implică respectarea anumitor reguli sanitare, legate de starea de sanatate a animalelor în timpul transportului internațional. De aceea, înainte de a apela la aceste servicii, proprietarii trebuie să aibă în vedere respectarea tuturor cerințelor impuse prin legislație.

Înainte de a trimite animalul în altă țară, trebuie sa te asiguri de faptul că acesta are pasaport și a împlinit deja vârsta de 4 luni, pentru că, în caz contrar, nu i se va permite sa părăseascăt țara. Vaccinul este și el foarte important, iar proprietarul trebuie să facă dovada vaccinarii, ce a avut loc cu cel puțin 21 de zile înainte de inițierea transportului.

Acesta trebuie deparazitat, atât intern, cât și extern, dar și supus unui examen realizat de un medic veterinar, care să ateste faptul că este apt pentru îmbarcare. Aceste detalii trebuie menționate detaliat în pașaportul ce însoțește animalul pe timpul călătoriei. Dacă apelezi la o firma transport animale companie Germania Romania, cu 5 zile înainte de a pleca, aceasta va avea nevoie de toate datele esențiale pentru a iniția operațiunea de transportare.

Ce animale pot fi transportate?

O companie specializată va transporta orice fel de animale și va ține cont de modalitatea de transport caracteristică fiecărei categorii în parte. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte, tocmai pentru că influențează siguranța și sănătatea animalelor. Care sunt modalitățile de transport specifice?

Păsări – sunt foarte sensibile, mai ales la schimbările de mediu, astfel că este esențial ca ele să fie transportate în cutii speciale sau colivii, acoperite, dar care să permita circulația aerului. Este important ca acestea sa fie acoperite, tocmai pentru că păsările sunt mult mai liniștite atunci când în jurul lor este întuneric. Temperatura nu trebuie să fie ridicată pentru că organismul păsărilor este sensibil.

Pisici – vor fi transportate in cușcă specială, care să le ofere confort; sunt genul de animale care se stresează foarte repede, astfel că, înainte de inițierea transportului, cu cateva minute, ele trebuie să se obișnuiască puțin cu mediul. Înainte de transport este interzis ca acestea să primească mâncare, deoarece exista posobilitatea sa se confrunte cu rău de mișcare. Daca se întamplă ca animalul să fie foarte speriat, compania poate apela la sedarea acestuia, însa decizia va fi luată împreună cu medicul veterinar, care se va asigura de siguranța și sănătatea animalului.

Câini – pot fi transportați și liberi, dar și cu lesă, botniță sau plasați în cuști speciale. Rasa si dimensiunea sunt foarte importante în acest caz, astfel că ele vor dicta modalitatea de transport. Siguranța și securitatea animalului sunt foarte importante astfel că, în cazul transportului internațional, animalul va primi mâncare și apă pe tot parcursul călătoriei, astfel încât să nu îi lipsească nimic. Ca și în cazul pisicilor, se poate apela la sedare, însă numai în situația în care acesta este foarte agitat și numai la recomandarea medicului veterinar. Acesta va ține cont de o serie de reguli esențiale, printre care se numară și imposibilitatea de a consuma mâncare sau apă cu 2-3 ore înainte de sedare.

www.transport-animale.net pune la dispoziția clienților o serie de servicii specializate, printre care se numără transportul animalelor în interiorul țării, dar și transportul internațional, cu respectarea legislației, dar și a siguranței și securității celor mai buni prieteni ai oamenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »