Învață cum să întreții ca la carte versatilul cardigan de damă

Cardiganul a ieșit din magazinele „vintage” unde s-a ascuns timp de mulți ani și a invadat străzile, parcurile, restaurantele și birourile. Dintr-un obiect vestimentar bătrânicios (după părerea mai multor femei) , s-a transformat într-un articol „must-have”, pe care doamnele și domnișoarele îl poartă cu entuziasm, indiferent de anotimp sau de momentul zilei. Fiind ușor de integrat în orice ținută, trebuie să păstrezi cameleonicul cardigan damă (aici https://www.maroko.ro/cardigane-pulovere găsești mai multe modele) cu multă grijă, pentru a te bucura cât mai mult de confortul și eleganța sa.

Câteva sfaturi referitoare la spălarea corectă a cardiganului

 Orice haină poate fi foarte ușor distrusă sau deformată dacă este curățată incorect. Cardiganele sunt confecționate din diferite fibre și materiale: lână, cașmir, bumbac, mătase, dantelă sau elastan.

Din acest motiv, este foarte important să citești cu multă atenție eticheta. Aceasta îți va oferi informații concrete cu privire la condițiile de spălare, uscare și călcare. Mai mult, vei ști dacă articolul de îmbrăcăminte poate fi dus la curățătorie sau dacă este compatibil cu diversele soluții utilizate pentru îndepărtarea petelor.

  • Trucuri pentru spălarea automată

De obicei, nu există restricții în ceea ce privește spălarea în mașina automată a fibrelor de natură sintetică sau artificială (acril, poliester, lycra). Chiar dacă îmbrăcămintea din aceste materiale este mai puțin pretențioasă și rezistentă, este bine să fii precaută, astfel încât să eviți lărgirea excesivă a tivului sau alungirea mânecilor.

Pentru a nu da greș:

  • folosește întotdeauna apă rece cu temperatura de cel mult 30°C
  • alege un program mai delicat de spălare și detergenți care favorizează păstrarea culorilor

Șifonarea și formarea cutelor poate fi împiedicată dacă programezi o centrifugare minimă sau optezi pentru oprirea acesteia. În cazul în care ești familiarizată cu flexibilii saci pentru spălat, ar fi bine să folosești câte unul pentru fiecare cardigan în parte. În acest fel, obiectul tău vestimentar preferat este protejat de formarea cocoloașelor sau de scămoșare.

  • Trucuri pentru spălarea manuală

Dacă chiar îți dorești să păstrezi intactă forma hainei tale, spălatul manual este cea mai bună alegere. Este obositor și pierzi timp, dar privește și partea plină a paharului: economisești energie electrică și arzi un număr mare de calorii.

Pentru a nu da greș:

  • asigură-te că eventualele pete sunt îndepărtate, lăsând articolul vestimentar la înmuiat într-o soluție de curățare recunoscută pentru eficiența sa
  • utilizează în cantități mici detergent, creat special pentru hainele delicate
  • toarnă suficientă apă rece sau călduță într-un lighean mare
  • folosește mișcări delicate pentru a spăla
  • răsucește haina în mână pentru a scurge apa, dar nu strânge materialul prea tare
  • întinde cardiganul pe un prosop așezat pe o suprafață plană și lasă-l să se zvânte, după câteva ore schimbă prosopul cu unul curat; răsucește ușor atât prosopul, cât și haina
  • repetă operația până când haina ta este complet uscată

Dacă ai achiziționat un elegant cardigan sau pulover de damă, cum găsești pe Maroko.ro, din fibre de cașmir sau mohair, nu este necesar să îl speli după fiecare purtare. Materialele naturale sunt mult mai pretențioase și din acest motiv nu se recomandă curățarea lor în mașină.

Fie că apelezi la spălarea manuală, fie la cea automată, nu uita să întorci pe dos orice tip de cardigan. Unele modele se pot călca la o temperatură scăzută sau medie.

Păstrat cu grijă, în dulap, acest popular obiect de îmbrăcăminte își va păstra elasticitatea, culoarea și forma, o lungă perioadă de timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment