Întâlniri cu actori și regizori, la Tenaris CineLatino

Spectatorii festivalului Tenaris CineLatino vor avea ocazia să îi întâlnească și să intre în dialog cu regizorii și actorii unora din filmele din program, la finalul proiecțiilor care au loc miercuri, 27 iunie, și joi, 28 iunie, în Zalău.

Prima întâlnire este programată pentru miercuri, la ora 19, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, unde va rula comedia “Ghinonistul”. Regizorul filmului, Iura Luncașu, se va afla în mijlocul publicului, alături de actrița Sînziana Tarța. Cunoscut în principal pentru producțiile de televiziune pe care le-a regizat, fiind cel care a creat serialele de succes ale anilor 2000, Iura Luncașu trece acum în zona filmelor de lung metraj, despre ale căror provocări va vorbi cu spectatorii la finalul proiecției. La peste 10 ani de la apariția în unul dintre cele mai bune filme românești ale tuturor timpurilor, “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, Sînziana Tarța îl va seconda pe Iura Luncașu în a dezvălui experiențele trăite în perioada filmărilor la “Ghinionistul”.

Ziua de joi va prilejui o întâlnire cu echipa filmului românesc “Charleston”, proiectat de la ora 19, tot la Clădirea Transilvania. Regizorul Andrei Crețulescu, premiat la Cannes pentru “Ramona”, va fi prezent la Zalău alături de producătoarea filmului, Codruța Crețulescu.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a şaptea ediție.

Alte articole

Leave a Comment