Chef Adrian Szucs – cinci medalii de aur la un important concurs gastronomic

Maestrul bucătar Adrian Szucs a revenit sâmbătă acasă, după o participare încununată de succes la Concursul GastroMak desfășurat la Strunica, Macedonia, în perioada 24-28 octombrie, o competiție culinară foarte populară în Europa și jurizată de 50 de specialiști. Ajuns la a doua ediţie, evenimentul organizat de către Asociaţia Naţională a Chef-ilor din Macedonia a reunit 300 de competitori din 30 de ţări ale lumii, ale căror preparate au fost degustate, apreciate și în final, jurizate de renumiți specialiști în domeniul gastronomiei.
Echipa României a fost formată din maeştri bucătari de la Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.): dr. Iulia Drăguț – coordonatorul echipei și membru al juriului, Sorin Berar – căpitanul Echipei, Radu Comşa – membru al juriului la categoriile Pizza, Adrian Szucs, Cristian Olteanu, Silviu Lascu, Florian Zeca şi Daniel Toader.

De departe unul dintre cei mai apreciați chefi din concurs, Adrian Szucs, maestrul de pe meleagurile sălăjene a reușit să câștige cinci medalii de aur, una de argint, precum și o distincție specială împreună cu echipa din România.

Concursul și festivitatea de premiere au avut loc la Restaurant Villa Park din Stumica, la fesitivitate fiind prezente oficialități de prim rang din Macedonia – primul ministru Zoran Zaev, ministrul Culturii, dar și oficialități din localitate, printre care primarul orașului Strumica.

Leave a Comment