Care sunt cele mai importante reguli pentru transportul pisicilor?

Iubitorii de pisici știu cât de important este ca, în momentul în care optează pentru servicii de transport pisici, să fie la curent cu toate elementele necesare și cu toate regulamentele în vigoare, care să îi asigure de faptul că pisica lor parcurge un drum corect și lipsit de griji.

În momentul în care alege un serviciu de transport pisici din România în Austria, de exemplu, sau oriunde altundeva în afara țării, proprietarul patrupedului trebuie să aleagă atent firma la care urmează să apeleze. Aceasta trebuie să respecte legislația în vigoare și să se supună regulilor generale privind siguranța, securitatea și sănătatea animalului pe care urmează să îl transporte.

Cum vede pisica o călătorie lungă cu mașina?

Un drum cu mașina pentru pisică nu este la fel cum este pentru oameni. Tot ce înțelege ea din această călătorie este un amestec de sunete diverse, care o înspăimântă și pe care nu le cunoaște. Între acestea, putem aminti sunetul claxonului, șuieratul aerului condiționat sau pe cel al sistemului de ventilație, precum și muzica de la radio.

La sunete se adaugă și mișcările destul de bruște, care pot deruta un animal. Da, și pisicile pot avea rău de mașină. Mai există și momentele în care animalul are anumite nevoi fiziologice, astfel că personele care se ocupă de transportul pisicilor trebuie să aibă în vedere toate aceste aspecte și să ia toate măsurile legale și morale, astfel încât călătoria să se încheie cu succes.

Ce reguli trebuie să respecte transportul pisicii cu mașina?

Plasarea într-o cutie pentru transport – este esențial ca animalul să stea, pe toată durata desfășurării călătoriei, într-o cutie, special creată pentru ea. Aceasta contribuie la asigurarea securității, îi oferă acces la aer, astfel că poate respira foarte ușor. În ceea ce privește tipul cutiei, există o multitudine de variante disponibile, de culori, modele și mărimi diferite, astfel că aceasta va fi aleasă în funcție de rasă și mărime. Pisica nu trebuie plasată în cutie din prima, ci, mai întâi, trebuie obișnuită cu locul.

Animalul trebuie să fie pregătit de drum – în cazul în care vrei să îți trimiți pisica într-o călătorie destul de lungă, cel mai bine este să o obișnuiești cu distanțele, astfel că o poți plimba în fiecare zi, câte puțin. În momentul în care ea dă semne că nu mai dorește să meargă, te vei opri. Vei observa cum, în fiecare zi, va crește durata de rezistență. Nu uita să fixezi cutia cu o centură de siguranță.

Nu hrăni pisica înainte de drum – este indicat ca ultima masă să aibă loc cu mult timp înaintea plecării la un drum lung. Specialiștii indică o perioadă de 4 ore, iar masa trebuie să fie alcătuita din mâncare ușoară și uscată. În caz contrar, există riscul ca animalului să i se facă rău.

Folosirea kitului special – Platforma www.transport-pisici.net recomandă un kit special, care să fie alcătuit din hrană uscată și recipient pentru hrană, o lesă și unelte pentru îngrijire, medicamente, dar și o trusă de prim ajutor, special creată pentru animale. Nu uita de jucăriile ei preferate, care să o facă să se simtă într-un mediul familiar.

Animalul trebuie să fie vaccinat înainte de a călători – este vorba despre vaccinul antirabic, care trebuie făcut înainte de plecare. Chiar dacă nu este nevoie în cele mai multe cazuri, există situații în care, în țara în care ajunge, pisica intră în contact cu viruși care îi pot afecta sănătatea. De aceea, este mult mai bine să o pregatești pentru orice situație.

Pisica trebuie să primească doar apă îmbuteliată – pentru a împiedica apariția unor probleme ale sistemului digestiv, este esențial ca pisica să bea numai apă îmbuteliată.

Leave a Comment