Zălăuanii, invitaţi să facă “daruri către zei”

Andreea Vilcovschi 19 mai 2017 1
Zălăuanii, invitaţi să facă “daruri către zei”

Publicul zălăuan este invitat, în aceste zile, să treacă pragul unei inedite expoziţii găzduită de Galeria de Artă “Ioan Sima” din Zalău, ce abordează tema darului, în diverse perioade istorice. “Daruri către zei” este o expoziţie de excepţie dedicată celui mai frumos gest pe care omul îl poate face, conceptul darului fiind prezenta de la ofranda către zei, în lumea neolitică, la darul în contextul schimburilor sociale din satul tradiţional.
Evenimentul expoziţional a fost vernisat vineri, 19 mai, printr-un ritual-rugăciune al romanilor din Asociaţia “Amicii Muzeului”, în vederea obţinerii bunăvoinţei zeilor. În acelaşi scopi, vizitatorii au ocazia să facă un traseu iniţiatic, cu indicii oferite de papirusuri, şi să ofere ofrandă zeilor.
“Am vrut să nu ne limităm doar la ce înseamnă dar, ofrandă, sacrificiu în istoria veche, aşa că am abordat şi tema darului între oameni şi pentru cei plecaţi dintre noi”, a precizat Corina Bejinariu, managerul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
„Daruri pentru zei” poate fi vizitată până la finele lunii iunie.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 19 mai 2017 at 18:27 - Reply

    cel mai mare dar l-a facut Zeus Marc care a scos castrul porolissum de sub administratia muzeului

Lasa un Raspuns »