Viorel Mureşan, laureat al premiilor USR

Andreea Vilcovschi 14 ianuarie 2013 1
Viorel Mureşan, laureat al premiilor USR

Scriitorul sălăjean Viorel Mureşan, redactor-şef adjunct al revistei “Caiete Silvane”, a primit Premiul pentru publicistică, din partea filialei Mureş a Uniunii Scriitorilor din România (USR). Premiul i-a fost acordat pentru volumul “Colecţia de călimări”, publicat la Editura “Caiete Silvane” în anul 2011, anul la care s-au raportat premiile filialei mureşene a USR, conduse de Cornel Moraru.

Colecţia de călimări” este prima carte apărută la Editura “Caiete Silvane” premiată de Uniunea Scriitorilor.

Poetul Viorel Mureşan, stabilit la Surduc, este profesor de limba şi literatura română la Jibou de zeci de ani. În prezent, el predă la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu”. Născut la 1 aprilie 1953, în Vicea, judeţul Maramureş, Viorel Mureşan a absolvit în 1979 Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca, secţia română-rusă. Între anii 1975-1979 a frecventat cenaclul şi revista “Echinox”, devenind membru al redacţiei şi, implicit, al grupării echinoxiste. A publicat aici pagini de poezie, eseu, traduceri. A colaborat, vreme de peste trei decenii, la importante reviste literare din ţară. Dintre cărţile publicate: poezie – “Scrisori din muzeul pendulelor”, “Biblioteca de os”, “Pietrele nimicului”, “Ramele norcului”, “Lumina absentă”, “Ceremonia ruinelor”, “Sâmbăta lucrurilor”, “Locul în care se va deschide cartea”, “Buchetul de platină”, critică literară – “Leonid Dimov – monografie” (în colaborare cu Traian Ştef), “Colecţia de călimări”.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Lorena 15 ianuarie 2013 at 10:28 - Reply

    Felicitari!

Lasa un Raspuns »