Varujan Vosganian îşi lansează cartea la Zalău

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

Varujan Vosganian îşi lansează cartea la Zalău

Varujan Vosganian îşi lansează romanul Cartea şoaptelor vineri la Zalău. Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00 în sala Avram Iancu a Primăriei Municipiului Zalău. Acţiunea este organizată de Primăria Zalău şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj.

Volumul, apărut în colecţia Fiction Ltd la Editura Polirom, a câştigat numeroase distincţii, între care premiul Cartea Anului 2009, acordat de revista “România Literară”, premiul pentru proză „Mihail Sadoveanu”, oferit de revista “Viaţa românească”, premiul pentru proză, oferit de revista Observatorul cultural, însoţit de premiul publicului şi Marele premiu Niram Art, Trofeul Mihail Sebastian acordat de Revista multiculturală Niram Art în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid.

Varujan Vosganian s-a născut la Craiova, la 25 iulie 1958. Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut la Focşani. A absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, apoi Facultatea de Comerţ a Academiei de Studii Economice şi Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Este senator de Iaşi şi în perioada decembrie 2006-decembrie 2008 a fost ministru al Economiei şi al Finanţelor. Lucrările sale includ trei volume de poezie Şamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de braţe (2005) precum şi volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »