Traditie si diversitate la Satul Salajean

Magazin Salajean 24 august 2011 0

Traditie si diversitate la Satul Salajean

Manifestarea Satul Salajean din acest an va avea cateva elemente distincte fata de editiile anterioare. Potrivit aprecierilor facute ieri in cadrul unei conferinte de presa de presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, traditionala sarbatoare dedicata valorilor si particularitatilor satului salajean va pastra obiectivul general din anii trecuti: dezvoltarea mediului rural folosind resursele si pastrand identitatea locala.

S-a dovedit ca exista o resursa reala de valori culturale, traditionale, artistice si mestesugaresti in mediul rural, care prin initiativa si actiune poate fi valorificata. Din aceasta resursa poate fi dezvoltat un mediu antreprenorial, ea constituindu-se in rezultatul unei activitati economice, a aratat Tiberiu Marc.

Dintre particularitatile celei de-a cincea editii a acestei manifestari, asa cum a subliniat seful executivului CJ, mentionam faptul ca evenimentul se va extinde la nivel regional, mai precis, vor fi invitati mesteri si artisti din alte zone ale Ardealului, din dorinta de a-si valorifica si ei resursele identificate. Totodata, anul acesta, Satul Salajean se va derula pe parcursul a doua zile, 3 si 4 septembrie, la Castru Roman Porolissum Moigrad de unde se va tansmite in direct spectacolul folcloric la emisiunea Vine Cluju pe la noi. O premiera pentru aceasta manifestare o va constitui prezentarea bucatariei salajene, din timpurile romanilor si pana astazi, dar si organizarea concursurilor de curatat ceapa sau de vorbit (cuvinte si expresii specifice Salajului). Organizatorii, Consiliul Judetean Salaj, pun la dispozitie, gratuit, mijloace de transport, spre si dinspre Castru de la Moigrad, in cele doua zile ale manifestarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »