Tinerii iubitori de folclor sunt asteptati la concurs

Magazin Salajean 22 mai 2012 0

Tinerii iubitori de folclor sunt asteptati la concursTinerii talentati si pasionati de folclor au sansa sa se faca remarcati publicului larg prin participarea la Concursul National de Folclor Traditii, aflat la cea de-a treia editie si care va avea loc in 2-4 iunie, la Simleu Silvaniei. Sunt asteptati la aceasta competitie participanti din toata tara, precum si din diaspora, cei mai buni urmand a primi premii consistente, marele premiul al competitiei ajungand pana la 1.500 de lei.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, Centrul de Cultura si Arta Salaj, Asociatia Culturala La fantana dorului, Primaria Simleu Silvaniei si Clubul Copiilor din Simleu.

Directorul Clubului Copiilor Simleu Silvaniei, Gavril Neaga, ne-a declarat ca acest concurs se adreseaza tututor tinerilor cu varste intre 10 si 25 de ani, talentati si pasionati de folclor. Competitia se desfasoara pe doua sectiuni, respectiv solisti vocali si instrumentisti. Repertoriul trebuie sa cuprinda o doina fara acompaniament si un cantec ritmat cu acompaniament, precum si o prezentare a costumului popular din zona de provenienta a interpretului. Preselectia va avea loc in data de 3 iunie, incepand cu ora 10, iar concursul va lua startul in aceeasi zi, de la ora 19, a declarat Gavril Neaga.

Potrivit acestuia, concurentii care sunt selectati la preselectie vor trebui sa achite o taxa de inscriere in valoare de 50 de lei, avand asigurata insa cazare si masa pentru cele trei zile de concurs. Termenul limita pentru depunerea formularelor de inscrieri este data de 28 mai.

Participantii la concurs vor fi jurizati de catre renumiti artisti ai folclorului romanesc, printre care: dirijorul Gelu Stan, din Timisoara, realizatorul de emisiuni folclorice Gelu Furdui, din Cluj-Napoca, dirijorul Stelian Stoica, directorul Ansamblului Folcloric Jidvei din Sibiu.

Pentru mai multe informatii, cei interesati sa participe la Concursul National de Folclor Traditii se pot adresa organizatorilor din cadrul Clubului Copiilor Simleu Silvaniei, la numar de telefon 0260 – 679251 sau prin adresa de email clubulcopiilor_simleu@yahoo.com.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »