Teoria literaturii – volum pentru elevi

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

Lansarea volumului Teoria literaturii. Terminologie a avut loc ieri, la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, cartea adresandu-se elevilor care se pregatesc pentru examenul de capacitate si bacalaureat. Autorul Gheorghe Rusu vine in sprijinul celor care trebuie sa sustina testele respective cu notiuni de teorie literara. Structurat pe capitole bine definite, volumul ofera elevilor posibilitatea de a cunoaste si de a aprofunda structura operei literare (tema operei, momentele subiectului si modurile de expunere folosite de scriitor, personaje, compozitie etc.).

Stilul si calitatile lui, figurile de stil folosite in operele literare, sintaxa poetica sunt explicate in alte capitole. Pentru intelegerea operelor in versuri aflate in programa scolara, Gheorghe Rusu aduce elevilor informatii cu privire la versificatia textului (rima, ritm, vers, strofa si felurile ei etc.).

Un alt capitol – mai larg – trateaza genurile literare, exemplele care se regasesc in volum fiind cele din programa scolara. Pentru o buna verificare a cunostintelor dupa parcurgerea cartii, Gheorghe Rusu a inclus in volumul lansat ieri o serie de teste si intrebari orientative, precum si teste nationale elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii – sesiunile 2002-2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »