Sute de artişti la festivalul de folclor “Someş, cântecele tale” Jibou 2012

Mihaela Oprea 31 iulie 2012 2
Sute de artişti la festivalul de folclor “Someş, cântecele tale” Jibou 2012

Aproximativ 350 de copii din 15 judeţe ale ţării vor participa la festivalul de folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale “Someş, cântecele tale”, organizat la finele acestei săptămâni, de Clubul Copiilor din Jibou, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Ministerul Educaţiei. Fiind la ediţia a XXVI-a, acesta este cel mai longeviv festival de acest gen din regiunea de Nord-Vest a ţării.
Inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul este înscris în calendarul activităţilor educative naţionale. “La festival vor participa ansambluri folclorice, solişti vocali şi instrumentişti, formaţii de dansuri populare şi meşteşugari, toţi fiind copii. Evenimentul este structurat în şase secţiuni, respectiv: pictură pe sticlă, pictură pe lemn, metalo-plastie, sculptură în lemn, ceramică şi ţesături artizanale, anume măşti”, a afirmat inspectorul şcolar.
Potrivit sursei citate, activităţile vor demara de vineri seara, cu o dezbatere pe tema “promovarea folclorului tradiţional prin intermediul cercurilor de profil de la palatele şi cluburile copiilor din ţară.
În ziua de sâmbătă, manifestările vor începe la ora 12, cu întâlnirea delegaţiilor cu oficialităţile locale, continuând apoi cu parada portului şi dansului popular. Ceremonialul de deschidere al festivalului va avea loc la ora 16,30 în faţa Casei de Cultură din Jibou. Spectacolul formaţiilor participante la festival începe la ora 17, în sala Casei de Cultură din oraş. De asemenea, între orele 14 şi 19, cetăţenii vor putea urmări activităţile derulate de tinerii meşteşugari la atelierele de lucru din Parcul Central, participanţii fiind la secţiunea Meşteşuguri Artistice Tradiţionale.
Duminică, de la ora 12, va avea loc încă o paradă a portului şi dansului popular, iar de la ora 12.30 festivitatea de premiere a câştigătorilor. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric, susţinut la Casa de Cultură Jibou.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 2 august 2012 at 12:10 - Reply

    primar de …doi miei, de ce nu mai faci Zilele Orasului Jibou ? DOAR TU!!! nu esti in stare sa faci un asemenea eveniment…Ti-e frica sa nu te-nbeti ? oricum o faci pe-ascuns…

  2. un...artist 2 august 2012 at 12:19 - Reply

    Sute de artisti ai spus ? Cativa copii acolo…doar atat meritam stimati jibouani ? Nu-i nimic, mergem cu primarul la pocaiti si ne veselim acolo…domnul sa ne ajute sa…scapam de el…(de primar , evident!)

Lasa un Raspuns »