Somes, cantecele tale, la a XXVI-a editie

Magazin Salajean 4 august 2010 0

Somes, cantecele tale, la a XXVI-a editie

Festivalul International de Folclor si Mestesuguri Artistice Traditionale Somes, cantecele tale, aflat la a XXVI-a editie, va intruni la acest sfarsit de saptamana, in orasul Jibou, peste 200 de elevi din mai multe judete ale tarii, precum si din Ungaria. Acest festival, organizat de Palatul Copiilor Jibou, in parteneriat cu Centrul de Cercetari Biologice Jibou, Grupul Scolar Octavian Goga, Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu, Gradinita Prichindel, Scoala Lucian Blaga din Jibou si Casa Oraseneasca de Cultura Jibou, este cel mai longeviv festival din judet inclus in activitatile Ministerului Educatiei, cu statut echivalent al olimpiadelor scolare nationale.

Potrivit informatiilor primite de la Victor Pintea, directorul Clubului Copiilor Jibou si principalul organizator al festivalului, manifestarile dedicate evenimentului incep vineri, la ora 12, cu parada portului si dansului popular, dupa care va avea loc ceremonialul de deschidere a festivalului, in fata Casei de Cultura Jibou. Intre orele 13 si 17 se va derula spectacolul formatiilor participante la festival. A doua zi de sarbatoare va fi deschisa la ora 9:30, cu o masa rotunda, Modalitati de familiarizare a elevilor cu traditiile si obiceiurile populare, la care participa indrumatorii grupurilor participante. De asemenea, in programul festivalului este cuprins si un vernisaj expozitie de arta populara, cu incepere de la ora 11. Dupa aceasta activitate va avea loc festivitatea de premiere a participantilor la festival.

Cei prezenti la festival vor putea urmari apoi un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice: Grupul Folcloric din Nadudvar (Ungaria), Muguri de nucet Teius, Comori Ardelene Turda, Codruletul Targu-Jiu, Braduletul Dorna-Arini, Danubius Corabia, Ascetica Toaca Fagaras, Codruletul Cehu Silvaniei, Ansamblul Folcloric al Palatului Copiilor Zalau, Barcaul Simleu Silvaniei si Cununa Jibou. La sectiunea mestesuguri traditionale vor fi prezente la festival formatiuni de la Nadudvar, din Ungaria, de la Palatele Copiilor din Baia Mare, Oradea, Targu-Jiu, Bacau si Zalau si de la Cluburile Copiilor din Huedin, Vatra Dornei, Cehu Silvaniei si, bineinteles, de la Clubul Copiilor Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »