Solie culturală şimleuană

magazinsalajean 10 septembrie 2012 1
Solie culturală şimleuană

Zilele trecute, la invitaţia Primăriei oraşului Szarvas din Ungaria, oraş înfrăţit cu urbea de la poalele Mărgurii Şimleului, o delegaţie numeroasă a participat la cea de-a XV-a ediţii a „Zilelor prunelor”, manifestare de amploare cu largă participare internaţională. Din delegaţia condusă de primarul urbei, ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş au făcut parte prestigioşii şi talentaţii artişti de la Clubul copiilor conduşi de prof. Gavril şi Flaviu Neaga, grupul instrumental de muzică medievală „Menestrelii” a d-nei prof. Felicia Man, selecţionata de şah a oraşului, un grup de tineri artişti plastici coordonaţi de d-ul Dumitru Costălaş, precum şi Pasztor Gabriel şi Petrovan Răzvan, membrii clubului de foto „Joi la 5”.
Desfăşurat pe parcursul a trei zile, Festivalul a prilejuit delegaţiei şimleuane posibilitatea de a-şi etala talentele, micii artişti cucerind ropote de aplauze la scenă deschisă, grupul medieval, atât prin costumaţie cât şi prin repertoriul şi măiestria interpretării fiind deosebit de mult apreciat. Picturile realizate de membrii cercului de pictură „Silvan- Art” de pe lângă Casa Orăşenească de pictură, precum şi expoziţia de fotografii a clubului şimleuan au fost foarte mult apreciate şi elogiate de numeroşii participanţi. De o unanimă apreciere s-a bucurat şi filmul prezentat de primarul oraşului intitulat „Şimleu Silvaniei”, numeroşi delegaţi solicitând permisiunea de a-şi face copii, încântaţi de frumuseţea acestui oraş patriarhal, adevărat colţ de rai.
O notă aparte se cuvine evoluţiei de excepţie a şahiştilor, care antrenaţi şi conduşi de inimosul şi pasionatul antrenorul Vasile Ivan au avut o prestaţie excepţională în cadrul concursului internaţional organizat de gazde. După o aprigă şi valoroasă confruntare cu şahişti cu bogat palmares, reprezentanţii sportului pe 64 de pătrăţele, au reuşit o performanţă de invidiat: trei locuri I, două locuri II şi un loc III, după cum urmează:
-fete peste 14 ani, Locul I – Păduran Larisa de la Şcoala Gimnazială „Silvania”
-băieţi 10 – 12 ani, Locul I – Szilagyi Szilard de la Şcoala Gimnazială „Bathory”
-senioare, Locul I – Bakai Anita – studentă
-fete 12 – 14 ani, Locul II – Isac Lorena de la Şcoala Gimnazială „Silvania”
-senioare, Locul II – Geczi Renata – studentă
-băieţi 12 – 14 ani, Locul III – Moldovan Tamas de la Şcoala Gimnazială „Bathory”
Iată o solie culturală care face cinste oraşului, celor care coordonează aceste activităţi şi se preocupă ca tradiţiile, obiceiurile şi viaţa culturală şi sportivă să aibă continuitate, valoare şi baze reale de dezvoltare.
n Prof. Dumitru Corbeanu

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. MARIUS TARAU 11 septembrie 2012 at 19:38 - Reply

    FELICITARI DIN TOATA INIMA ;;

Lasa un Raspuns »