“Şi miniştrii calcă strâmb”, un teatru cu sala plină

Mihaela Oprea 25 octombrie 2012 0
“Şi miniştrii calcă strâmb”, un teatru cu sala plină

Actorii Teatrului “Regina Maria” din Oradea au scos ropote de aplauze şi hohote de râs la îndrăgita piesă de teatru “Şi miniştrii calcă strâmb”, de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu, o savuroasă comedie pusă în scenă, miercuri seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. De această dată, comparativ cu alte activităţi culturale, sala de spectacole a fost plină, aproape toate biletele puse în vânzare fiind vândute.
Piesa de teatru “Şi miniştrii calcă strâmb” este o comedie a încurcăturilor, care se desfăşoară într-un ritm dramatic extrem de susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Un ministru, mâna dreaptă a premierului întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Apariţiile succesive ale soţiei ministrului, ale secretarului, ale soţului amantei, ale infirmierei, revenirile chelnerului şi ale directorului hotelului înnebuniţi de agitaţia şi gesturile echivoce ale locuitorilor camerei, culminează cu apariţia unui “mort” care nu este atât de ţeapăn pe cât pare. Evenimentele capătă dimensiuni tragi-comice, cu legături amoroase între majoritatea celor implicaţi în scenetă, iar în final se anunţă şi o nuntă desfăşurată în registrul burlesc cel mai desăvârşit.
În distribuţie s-au regăsit îndrăgiţii actori: Richard Balint, Petre Ghimbăşan, Sebastian Lupu, Ioana Dragoş-Gajdo, Alexandru Rusu, Pavel Sîrghi, Corina Cernea, Adela Lazăr, Mariana Vasile şi Daniel Vulcu. Scenografia poartă semnătura Vioarei Bara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »