Sectie pentru nevazatori la Biblioteca Judeteana

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Sectie pentru nevazatori la Biblioteca Judeteana Salajenii cu deficiente de vedere vor avea la dispozitie, incepand din luna mai, o sectie in cadrul Bibliotecii Judetene I.S. Badescu Salaj cu dotari specifice, care sa le permita citirea cartilor, proiectul fiind o premiera pentru Romania. Directorul Bibliotecii Judetene, Florica Pop, a declarat ca echipamentele speciale cu care va fi dotata sectia au fost donate institutiei de cultura salajene de Fundatia Cartea Calatoare Focsani, amenajarea sectiei facandu-se in cadrul proiectului << Acces nediscriminatoriu la educatie si cultura >>, finantat de guvernele Islandei, Norvegiei si al Principatului Liechtenstein.

Institutia de cultura salajeana a achizitionat deja carti in format special Daisy, care pot fi citite selectiv de catre persoanele cu deficiente de vedere, intocmai ca si cartile tiparite. Nevazatorii pot folosi un player Daisy pentru a naviga prin structura cartii, pot sari de la o pagina la alta sau de la un capitol la altul, pot citi cu viteza variabila sau pot reveni la paragrafele citite anterior.

Sectia respectiva va fi deschisa in centrul municipiului Zalau, unde Biblioteca Judeteana I.S. Badescu Salaj mai are sectia Periodice si Centrul de internet cu acces gratuit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »