Seară muzeală la Zalău

Andreea Vilcovschi 24 octombrie 2012 1
Seară muzeală la Zalău

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Zalău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Primăria Zalău, organizează joi, 25 octombrie 2012, de la ora 15, la Muzeul de Artă Ioan Sima, seara muzeală ,,Zalăul – în viziunea artiştilor ardeleni”.
Acţiunea face parte din proiectul ,,Zalău – cultură şi spiritualitate”, finanţat din bugetul local al municipiului şi se înscrie într-un demers de valorificare a unui fond muzeal mai puţin cunoscut, susţin organizatorii. Cu această ocazie, publicul va putea viziona lucrări din patrimoniul muzeului, grupate în cadrul expoziţiei ,,Ioan Sima şi contemporanii”. De asemenea, vor fi prezentate etapele de constituire a colecţiei de artă şi lucrări ale artiştilor ardeleni care au abordat ca temă Zalăul.
Manifestarea are ca scop promovarea artiştilor prezenţi cu lucrări în fondul de artă a muzeului şi informarea publicului asupra valorii colecţiei de artă, dată de prezenţa unor valoroşi artişti interbelici precum: Corneliu Baba, Henri Catargi, Rudolf Scweitzer Cumpăna, Aurel Ciupe etc.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Floare Turcas, Mesesenii de Sus, prof. pensionar Nr. 77 27 octombrie 2012 at 13:08 - Reply

    Prin etc. să înţeleg că este cuprins şi artistul din Meseşeni Aurel Contraş?Sau nu se încadrează ca tematică?
    Tot mai multe seri muzeale şi pe alte teme artistice spre binele publicului iubitor de artă şi cultură.
    Pe 8 noiembrie ,la Meseşenii de Sus ,As. “Fiii satului” asociaţie de istorie şi cultură, organizează o întâlnire de suflet cu toţi fiii satului doritori de istorie şi cultură locală şi nu numai.
    Lansăm cartea: Căţălul Românesc -800,Cântări bisericeşti, culegător Aurica Tarau şi Calendarul pe 2013 – Căţălul Românesc – 800. Toate au o încărcătură istorică şi de cultură locală inedită. Aşteptăm pe toţi iubitorii de artă şi cultură să trăiască momente de neuitat alături de căţălani.

Lasa un Raspuns »