Scriitorul Marcel Lucaciu, favorit la şefia Cenaclului “Silvania”

magazinsalajean 30 iulie 2012 2
Scriitorul Marcel Lucaciu, favorit la şefia Cenaclului “Silvania”

Cenaclul literar “Silvania” din Zalău ar putea fi condus de scriitorul Marcel Lucaciu. Preşedintele acestui for a fost până nu demult regretatul dascăl, Iuliu Suciu. Acesta a condus activitatea Cenaclului literar judeţean “Silvania” (ce funcţionează pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău) între anii 1978-1991 şi 1997-2012. Managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Daniel Săuca, a precizat că “foarte mulţi membrii ai cenaclului doresc ca profesorul Marcel Lucaciu să fie preşedinte, acest lucru urmând a se decide în urma alegerilor din luna septembrie”. Cel care ar putea prelua ştafeta la şefia Cenaclului “Silvania” ne-a spus că se simte foarte onorat de această funcţie care i se oferă. “Am mai fost preşedintele cenaclului în perioada 1990-1995, a fost dorinţa profesorului Iuliu Suciu. În luna septembrie, când membrii cenaclului se vor reuni, colegii mei vor decide cine va fi preşedinte. Este o altă responsabilitate pe lângă sarcinile pe care le am, dar doresc să continuăm tradiţia. Totodată, în 27 noiembrie, va avea loc o manifestare prilejuită de împlinirea a 35 de ani de existenţă a Cenaclului. Până atunci, sperăm să fie finalizată lucrarea pe care a pregătit-o profesorul Iuliu Suciu, a doua antologie a Cenaclului Silvania – “Poeţi sălăjeni”, pentru a fi prezentată în acest cadru”, ne-a dezvăluit Marcel Lucaciu.
Adela Farkas

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. amelia 31 iulie 2012 at 08:17 - Reply

    Felicitarile mele, domnule lucaciu! Sunteti un profesionist in tot ceea ce faceti! Mult succes!

  2. Tiberiu Vanca 31 iulie 2012 at 11:04 - Reply

    “A murit Regele!” -“Trăiască Regele!”
    După marea pierdere prin plecarea în eternitate a omului de cultură care a fost “inegalabilul” Iuliu Suciu, ne adumbrim tristeţea şi exclamăm, cu speranţă un “Ave!”. Marele cenaclu “Silvania” se va afla pe mâini bune. Îl fericim pe Marcel Lucaciu pentru loja princiară pe care gândesc să i-o rezerve discipolii marelui dispărut. La mai mult! La mai înalt! Venerabile domn Marcel Lucaciu!

Lasa un Raspuns »