Şcoală de Vară “Iuliu Maniu” la Zalău

Mihaela Moldovan 19 iulie 2012 0
Şcoală de Vară “Iuliu Maniu” la Zalău

Prima ediție a Școlii de Vară a Tineretului PNŢCD „Iuliu Maniu” se va desfăşura la Zalău, în perioada 20-22 iulie anul curent, activitatea urmând să fie derulată sub forma unui simpozion care dorește să pună accentul pe viața și activitatea marelui om politic Iuliu Maniu. Vor participa o sută de tineri din toată țara, pentru care vor conferenția istorici din Sălaj și de la Centrul universitar Cluj Napoca, printre care se vor regăsi prof. univ. dr. Doru Radosav, conf. univ. dr. Cornel Grad, prof. dr. Ioan Ciocian, cercet. șt. dr. Elena Musca, cercet. șt. dr. Marin Pop, insp. șc. prof. Viorel Mărginean, prof. Liviu Sabău etc.
Potrivit unui comunicat de presă remis, ieri, de Fundaţia “Iuliu Maniu”, în cadrul Şcolii de vară este inclusă şi vizitarea locurilor natale ale marilor oameni politici Iuliu Maniu și Corneliu Coposu (Bădăcin și Bobota, n.r.), precum și Castrul Roman de la Porolissum – Moigrad.
Manifestările culturale respective sunt organizate de Fundaţia sus amintită, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj.

Mihaela Moldovan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »