Satele Sălajului, în proză şi versuri

Adela Farkas 21 august 2012 3
Satele Sălajului, în proză şi versuri

 Sălăjeni de toate vârstele sunt provocaţi la un inedit concurs de creaţii literare pentru promovarea valorilor şi frumuseţilor satelor din Sălaj. Competiţia converge tradiţionalei manifestări “Satul sălăjean: Resursă, Iniţiativă, Acţiune, Dezvoltare”, organizată de Consiliul Judeţean Sălaj în 2 septembrie.

Concursul “Dor de sat” a fost iniţiat de reprezentanţii Bibliotecii Judeţean Sălaj şi este adresat cu precădere sălăjenilor din mediul rural. Cei care, aşa cum menţiona directorul BJ Sălaj, Florica Pop, “au satul în sufletul lor”, pot participa cu lucrările lor la această competiţie. Creaţiile pot fi versuri sau proză, dar şi desene sau picturi realizate de cei mai mici utilizatori ai BJ în cadrul Atelierelor de creaţie din BJ. “Dor de sat” poate fi un colaj de gânduri, amintiri, impresii. Indiferent unde am fi, purtăm în suflet şi în gând locul care ne-a legănat ivirea şi devenirea. Să culegem în buchet trăirile noastre, exprimându-ne sentimentele de apartenenţă la aceste minunate plaiuri sălăjene. Să dăruim prin cuvinte, speranţa, încrederea şi revigorarea”, a îndemnat Florica Pop.
Scrierile pot fi trimise pe adresa de email a instituţiei (bjs_secretariat@yahoo.com) sau la secţiile BJ din Zalău. Lucrările vor fi publicate în revista bibliotecii, “Idei”, iar cele mai frumoase scrieri vor fi premiate, cu cărţi, în 2 septembire, la standul BJ care va fi expus la “Satul sălăjean”. Ultima zi pentru trimiterea lucrărilor, în care sălăjenii vor promova tradiţiile şi frumuseţile locurilor natale, este 31 august, ora 13.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. YYYYY 21 august 2012 at 14:37 - Reply

    D-A fLORICA SA MAI SCAPAM DE CALDURILE ASTEA SI NE VOM EXPRIMA IN VERSURI.

  2. Anonim 21 august 2012 at 19:24 - Reply

    Ce ma Florica e in calduri? M-as mira…

  3. Iulian 22 august 2012 at 10:49 - Reply

    Mai, ca de obicei, una scrie, alta se comenteaza!!! E vb de un concurs aici, organizat de o institutie, chiar nu putem fi seriosi?! FELICITARI pt. initiativa! Satul si natura sunt si vor ramane sursele si sansele noastre de sanatate si revigorare! Ne vom intoarce incet-incet la ele, altfel… vai de noi!

Lasa un Raspuns »