Revista de cultura a Salajului Caiete Silvane – un nou format

Magazin Salajean 27 septembrie 2007 0

Revista de cultura a Salajului  Caiete Silvane -  un nou formatCaiete Silvane – revista de cultura editata de Centrul Culturii Traditionale Salaj, sub egida Consiliului Judetean Salaj, a Consiliului Local si a Primariei municipiului Zalau are un nou format.

Lansarea noului format al revistei de cultura a Salajului a avut loc in cursul zilei de 25 septembrie, in prezenta unor oficialitati locale si a iubitorilor de cultura.

Sunt onorat sa fiu prezent la o lansare de revista. Din pacate, avem putine evenimente de acest fel. Cred ca o lansare de carte, revista sau vizionarea unei piese de teatru reprezinta in viata unui om un moment de liniste, intr-o lume sufocata din ce in ce mai mult de internet, manele si tabloide. Avem mare nevoie de cultura, domeniu in care avem foarte multe de recuperat. Exista o vorba, si anume: haina face pe om, de aceea tindem sa credem ca si acest format va aduce mai multi cititori, a spus primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

In aceeasi ordine de idei, poetul Ion Pitoiu Dragomir a spus ca revista este o motiune de cenzura la adresa indolentei, indiferentei si nesimtirii la adresa acelora care nu respecta cultura.

Lansarea noului format a fost urmata de un moment artistic oferit de Ansamblul Mesesul, condus de maestrul Ioan Ilut, si de soliste vocale ale Centrului Culturii Traditionale, Alexandra Preda, Deisa Buzgau si Diana Gurzau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »