Proiecţia filmului “Usturoi” a adunat sute de spectatori

Augusta Tesinschi 23 iulie 2014 1
Proiecţia filmului “Usturoi” a adunat sute de spectatori

Sute de cinefili, de toate vârstele, au luat parte marţi seara la prima proiecţie de film – “Usturoi” din cadrul Festivalul “Tenaris Cine Latino”. Proiecţia a avut loc în amifiteatrul din Parcul Central, iar cei prezenţi au avut ocazia să se întâlnească cu întreaga echipă a filmului formată din: Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca, Ioan Seleşi, Nicu Varga, Tibi Covaci, Mircea Groza şi producătorul Radu Băzăvan. Filmul “Usturoi”, filmat în mare parte în Sălaj, este o comedie savuroasă cu scene memorabile şi personaje de neuitat. Este o poveste interesantă a doi copii de şcoală, unul român şi celălalt de etnie romă, prieteni foarte buni. În sat la ei sunt clanuri rivale, respectiv Usturoi şi Ceapă. Fiul lui Ceapă e îndrăgostit mort de fiica lui Usturoi – un clan bogat care face afaceri cu ţiganii. Ceapă este un copil sărac şi amărât, singura avere a familiei fiind o salbă de galbeni. Copiii pun la cale un plan – să facă rost de bani pentru ca Usturoi să-i bage în seamă şi pe cei din clanul Ceapă şi să se facă nunta. Modul în care plănuiesc să facă bani este să se ducă la Hollywood să devină actori. Doar că metropola cea mai apropiată era oraşul Cluj, aşa că, pentru început, merg acolo. În drum spre marele oraş întâmpină fel de fel de obstacole.
Datorită popularităţii sale, filmul “Usturoi” va mai fi proiectat, joi, 26 iulie, începând cu ora 19, în sala de spectacole a clădirii Transilvania.
Festivalul “TenarisCine Latino” organizat de TenarisSilcotub, Tiff, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundaţia “Proa” în parteneriat cu Primăria municipiului Zalău, continuă şi miercuri, 23 iulie, în clădirea Transilvania, de la ora 17, cu filmul “Câinele japonez”, iar de la ora 19 cu “Freză nasoală – Pele malo” . Tot astăzi, de la ora 22, în amfiteatrul din Parcul Central, va avea loc proiecţia filmului “Colivia de aur – La Jaula de Oro”. “Tenaris Cine Latino” continuă şi joi, de la ora 19, în sala de spectacole a clădirii Transilvania cu : “Usturoi”, “Ploaie de vacanţă – Tanta Agua”, iar de la ora 22, în amfiteatrul din Parcul Central cu “Love Building”. Prima ediţie a “Tenaris Cine Latino” a avut loc în anul 2012 în Călăraşi şi în Zalău, iar din 2013 festivalul a inclus şi oraşul Câmpina. Anul trecut aproximativ 3.300 de persoane au asistat la proiecţiile de film gratuit în cele trei oraşe.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 23 iulie 2014 at 20:01 - Reply

    In cativa ani, tiganii vor fi majoritari, deci Salajul va fi in fruntea cinemanelelor! S-o invite si pe ministra “usturoi” de la finante.

Lasa un Raspuns »