Primăvara manifestărilor culturale

Magazin Salajean 25 martie 2011 0

Primăvara manifestărilor culturale

De astăzi şi până în prima decadă a lunii mai, judeţul Sălaj va fi martorul unei serii de manifestări cultural artistice deosebite. Este vorba, după cum am mai anunţat în paginile cotidianului nostru de Zilele Caiete Silvane, care vor avea loc astăzi şi mâine, 25 şi 26 martie, la Zalău şi Jibou. Cea de-a patra ediţie a acestei sărbători culturale va fi dedicată lansărilor şi prezentărilor de carte avându-i ca autori pe scriitorii sălăjeni: Viorel Mureşan, Viorel Tăutan, Dina Horvath, Ileana Petrean Păuşan, Gyorfi Deak Gyorgy, Ioan F. Pop, Artemiu Vanca sau Sânziana Batişte.

Tot astăzi, după cum ne-a informat Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură al Judeţului Sălaj, la Vîrşolţ se desfăşoară faza judeţeană a concursului de recitări de poezie Kanyadi Sandor. În data de 7 aprilie, Sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj va găzdui o manifestare dedicată împlinirii a zece ani de la apariţia revistei de cultură în limba maghiară Hepehupa, iar la Jibou, la Casa Orăşenească de Cultură se va desfăşura Festivalul Regional de Teatru de Păpuşi. În intervalul 15-17 aprilie, în oraşul de sub Măgura, va avea loc Festivalul Coral Maghiar pentru Tineret, în organizarea Fundaţiei Bathori şi a Societăţii Corurilor Maghiare.

Pe data de 10 aprilie, la Catedrala Episcopală din Zalău va fi susţinut un spectacol coral dedicat Învierii, sub egida Episcopiei Ortodoxe a Sălajului şi a Centrului de Cultură al Judeţului Sălaj. După Paşti, în zilele de 29 şi 30 aprilie în Sălaj va fi marcată cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Primăvara Poeziei, iar pe data de 8 mai, se va desfăşura tradiţionala serbare pastorală Măsurişul de la Pria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »