Premii pentru angajaţii instituţiilor de cultură sălăjene

Andreea Vilcovschi 15 ianuarie 2013 9
Premii pentru angajaţii instituţiilor de cultură sălăjene

VIDEO

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a premiat marţi, 15 ianuarie, în cadrul unei manifestări dedicate Zilei Culturii Naţionale, 11 angajaţi ai instituţiilor de cultură subordonate, pentru că s-au remarcat în decursul anului 2012 în diverse proiecte şi programe culturale. Premiile au fost înmânate de către Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. “Prin gestul pe care îl facem, vrem să dăm un semnal pentru viitor. Nu sunt premii, ci doar o modestă apreciere pentru cei care au făcut mai mult decât era prevăzut în fişa postului. Acesta este doar un început”, a ţinut să precizeze şeful administraţiei judeţene.

Din cadrul Centrului de Cultură, au fost premiaţi Teodor Cioban, dirijorul orchestrei Ansamblului folcloric “Meseşul”, pentru implicarea în revitalizarea activităţii ansamblului, Cristian Moldovan, şeful secţiei Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, pentru implicarea în proiectele “Casa Ethnos” şi “Caravana Culturii Sălăjene”, Daniel Hoblea, redactor al Editurii “Caiete Silvane” şi secretar de redacţie al revistei “Caiete Silvane”, pentru activitatea de excepţie avută în 2012, concretizată şi prin apariţia a 22 de cărţi la editura amintită, şi Szabo Attila, coordonator al proiectului Muzafest.

De la Biblioteca Judeţeană, au fost recompensaţi managerul Florica Pop, pentru aprecierile deosebite obţinute pe plan naţional şi coordonarea de excepţie a programului de modernizare a bibliotecilor publice din Sălaj, Sanda Cherecheş, bibliotecar formator, pentru implicarea în formarea profesională a tuturor bibliotecarilor din județ și oferta bogată de cursuri pentru comunitate şi Fazakas Eva, bibliotecară, pentru cele mai multe inițiative apreciate de comunitate și participarea activă la schimbul internaţional de bune practici în bibliotecile publice.

Patru premii s-au îndreptat spre angajaţii Muzeului: Horea Pop, pentru preocuparea şi interesul privind promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional prin surse de finanţare alternative, pentru dezvoltarea unui model de produs cultural destinat comunităţii regional-locale. Emanoil Pripon, pentru iniţierea şi derularea unui program de educaţie muzeală menit să contribuie la cultivarea interesului faţă de tradiţiile şi identitatea locală prin implicarea segmentului de public tânăr în activităţi şi competiţii cu specific muzeal, Ioan Bejinariu şi Dan Băcueţ, pentru finalizarea unui proiect de cercetare arheologică preventivă în contextul priorităţilor actuale privind salvarea şi protejarea patrimoniului cultural naţional, pentru gestionarea cu profesionalism a tuturor activităţilor privind cercetarea, întocmirea documentaţiei şi valorificarea ştiinţifică în conformitate cu cerinţele finanţatorului.

Evenimentul a mai cuprins un program muzical oferit de orchestra Ansamblului “Meseşul” şi de solista Diana Gherman, precum şi un moment de poezie al reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene, în cadrul căruia au fost recitate versuri de Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Vasile Voiculescu, Viorel Mureşan şi Viorel Tăutan.

Acţiunea de ieri, care i-a reunit pe toţi angajaţii instituţiilor de cultură subordonate administraţiei judeţene, a fost organizată de către Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu”.

Comentarii

comments

9 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Daniel 15 ianuarie 2013 at 16:49 - Reply

  Bate un vânt de prostie dinspre Biblioteca Judeţeană Sălaj

  Când văd oameni proşti, unii se irită, altora li se face rău. Pe mine pur şi simplu mă apucă o tristeţe vecină cu depresia. E ca şi cum ai avea un câine căruia nu poţi să îi explici faptul că nu e frumos să îşi mănânce propriile excremente. Deznădăjduire completă. Adevărul e că în ultima vreme m-am cam jucat cu kharma. Am tot glumit pe seama lui Alin Tişe care, în megalomania sa nemăsurată, accentuată de apropierea campaniei electorale, ar fi în stare să redenumească aeroportul şi stadionul cu propriul nume: Aeroportul Internaţional Alin Ţişe, Păunel Arena. Şi tot distrându-ne şi hăhăindu-ne, pericolul a lovit de dincolo de dealuri, din judeţul cepei, Sălaj.

  O dezbatere absurdă şi fără sens, care putea să aibă loc doar în România şi evident doar în Sălaj, este redenumirea bibliotecii judeţene. Denumită după camaradul lui Mihai Eminescu, Ioniţă Scipione Bădescu, se doreşte a fi mutat patronajul sub personalitatea lui Vasile Avram. Şocantă este motivaţia directoarei biliotecii, Florica Pop, care se semnează “manager”: “Instituţia noastră s-a confruntat cu mai multe probleme legate de acest nume, motive care ne-au determinat (de multă vreme) să analizăm posibilitatea rezolvării acestora: Nenumărate adrese sosite pe adresa instituţiei cu foarte multe greşeli in scrierea numelui; Intrebări şi solicitări cu referire la opera cărturarului sălăjean (amintim că deţinem doar cateva xerocopii ale poeziilor publicate, legate de legătoria noastră); Imposibilitatea realizării unei expoziţii, prezentări, spaţiu special amenajat pentru prezentarea operei şi activităţii lui I.S.Bădescu; Necunoaşterea in ţară şi in lume a activităţii sale, precum şi desele remarci şi propuneri referitoare la nevoia unei schimbări, atribuind unei instituţii de rang judeţean un nume care să fie reprezentativ pentru cultura sălăjeană şi romanească.”

 2. Daniel 15 ianuarie 2013 at 16:51 - Reply

  Dictatura mediocritatii: Colegul lui Eminescu, Scipione Badescu, epurat la Biblioteca Judeteana Salaj din motive de cumetrie intre doua bibliotecare
  General | 28-02-2011 12:00

  După 54 de ani, Biblioteca Judeţeană işi va schimba patronul spiritual, cel mai probabil in această vară. Conducerea Bibliotecii Judeţene – Florica Pop (foto stanga jos) -a decis că cel mai bine pentru această instituţie este să adopte un nou patron: Vasile Avram, scriitor sălăjean cu o bogată activitate editorială intre anii 1987 – 2006.

 3. Mihai 15 ianuarie 2013 at 20:15 - Reply

  No! D’apoi tu in ce lume ai ramas, amigos!?MIHAI EMINESCU ramane astrul fara pereche, dar despre ce nu stiti, nu va propuntati ca e pacat de pierderea de vreme, chiar daca…vreme trece, vreme vine…
  Prostia e in alta parte, nu reinvia “mortii”, s-ar putea sa iti para rau, nu de alta, dar gandurile negative si rostite in necunoasterea adevarului, se intorc impotriva celui care, din micime a gandirii si mintii, le articuleaza.

 4. Ionel 15 ianuarie 2013 at 20:17 - Reply

  Felicitari DOMNULE PRESEDINTE! Azi chiar era momentul sa ii laudati! Cei care comenteaza, stau rau la capitolul CULTURA! Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce spun!

 5. Marcel 15 ianuarie 2013 at 21:19 - Reply

  Daca Florica Pop, Doina Cocis si Daniel Hoblea sunt oameni de cultura atunci eu sunt urmatorul presedinte!

 6. Anonim 16 ianuarie 2013 at 13:20 - Reply

  Sant mari oameni de cultura niste adevarati carturari .Operele lor vor dainui peste milenii si numele lor va figura in toate enciclopediile prezente si viitoare .Da sant niste personalitati coplesitoare asemenea securistului care i-a rasplatit cu sinecuri si ii mai si premiaza.Mari oameni vietuesc in Salajul asta .Ar trebui sa fim mandri ca-i avem contemporani.

 7. Anonim 16 ianuarie 2013 at 21:11 - Reply

  Daniel!
  Mai schimba-ti textul!!!Cine a vorbit aici despre schimbarea denumirii bibliotecii?! N-am prins faza…Cred ca incepi sa ai o MARE problema…vai, vai, vai!

 8. xxx 17 ianuarie 2013 at 10:26 - Reply

  Felicitari Dianei Gherman !
  O dovada clara a faptului ca are o voce deosebita , putand interpreta orice fel de muzica.

 9. ZT 20 ianuarie 2013 at 11:58 - Reply

  Ce premii ??? Angajati ai Culturii? Sa-si faca datoria ca si asa sunt in posturi ingineri , merciologi si tot felu de adunaturi politice si nepotizm care nu are nimic comun cu arta . Intr-un cuvant multi iau banii degeaba.

Lasa un Raspuns »