Poveşti interbelice în Albumul „Zalău – locuri de poveste”

Mihaela Moldovan 6 decembrie 2012 2
Poveşti interbelice în Albumul „Zalău – locuri de poveste”

 

Albumul „Zalău – locuri de poveste” a fost lansat joi, la Muzeul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, evenimentul având loc în cadrul sesiunii de proiecte culturale din anul 2012 şi fiind organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA) Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj. În acest cadru, directorul MJIA Zalău, Corina Bejinariu, a declarat că metoda de lucru utilizată la conceperea albumului respectiv s-a bazat pe o documentare de arhivă şi pe intervievarea unor zălăuani care cunosc povestea interbelică a locurilor şi a lucrurilor oraşului. “Este prima dată când venim cu un asemenea instrument şi folosim o asemenea metodă de lucru. În momentul în care încerci să recuperezi povestea oamenilor, rezultatul are un mai mare impact. În ultimul timp, se pune accent şi în istorie pe situaţia trăită, care trece prin filtrul propriu al fiecărui subiect”, a declarat Corina Bejinariu.

Potrivit sursei citate, nevoia de a recupera istoria oraşului şi de a insista pe zona de recuperare orală a meritat tot efortul, având în vedere albumul obţinut. “Intenţionăm să continuăm realizarea acestor albume şi pe alte tematici. Acum s-a mers pe clădirile de patrimoniu, istoria şi poveştile lor, dar este necesar să continuăm acest demers cu prezentarea lăcaşurilor de cult şi a ceea ce înseamnă educaţie şi şcoală în perioada interbelică”, a declarat Corina Bejinariu.

Unul din coordonatorii proiectului prin care albumul a fost realizat, Monica Druţa, a declarat, în acelaşi context, că, odată scos de sub tipar, Albumul „Zalău – locuri de poveste” oferă un bogat material informativ despre Zalău cu date pe care le cunosc puţini dintre locuitorii urbei de sub Meseş. În plus, fotografiile prezentate fac ca răsfoirea şi lecturarea paginilor să fie cu atât mai interesantă.

 

 

 

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 8 decembrie 2012 at 20:48 - Reply

    egida este a Primariei Zalau draga Mihaela. Se vede ca ai fost la lansare doar de forma. Asta e nivelul…

  2. Tudor Bolgar 10 decembrie 2012 at 05:09 - Reply

    De unde se poate achiziţiona acest volum? Dar alte volume lansate în ultimii ani la Zalău, unde pot fi găsite spre achiziţionare?

Lasa un Raspuns »