Pictorul Dumitru Costalas, profesor pentru zeci de elevi

Magazin Salajean 22 martie 2012 0

Pictorul Dumitru Costalas, profesor pentru zeci de eleviZeci de elevi simleuani vor lua lectii de arta plastica de la cunoscutul pictor salajean Dumitru Costalas. Maestrul va initia in arta picturii peste 100 de scolari, de toate varstele, in cadrul unui cerc de arta organizat in urbea de la poalele Magurii. Activitatea de instruire debuteaza astazi, la ora 15, la Casa Oraseneasca de Cultura Simleu Silvaniei, pentru o parte dintre viitorii discipoli, iar maine, pentru o alta grupa.

La acest demers, initiat de cunoscutul artist plastic, a subscris si primarul orasului, Septimiu Turcas, alaturi de institutia pe care o reprezinta si de Casa Oraseneasca de Cultura Simleu Silvaniei. Primaria va sustine aceasta activitate din punct de vedere material, asigurand spatiul necesar si materialele de lucru. Avand in vedere faptul ca pictorul locuieste in orasul nostru, vrem sa fructificam acest avantaj si sa le oferim copiilor posibilitatea sa preia din tehnica sa. In prima faza, elevii vor fi initiati in tainele picturii pe hartie si panza, iar in cea de-a doua etapa vor deprinde tainele picturii pe sticla. Avem inclusa pe lista de investitii achizitionarea, cu fonduri de la bugetul local, a unui cuptor necesar procesului de ardere specific realizarii acestor picturi pe sticla, a mentionat Septimiu Turcas.

Deschiderea unui cerc de pictura la Simleu Silvaniei este o premiera. Elevi de clase primare, gimnaziale si de liceu vor invata, gratuit, de la pictorul Dumitru Costalas, pictura traditionala, in ulei, in acuarela, pe diferite materiale, panza, pe carton, si mai apoi, pe sticla si vitralii. Sunt fericit sa-i pot invata pe copii aceasta arta, pentru ca mai apoi ei sa duca mai departe aceasta traditie. Ceea ce vor realiza in cadrul acestor cercuri de pictura va fi expus pe plan local, iar cele mai apreciate lucrari vor fi prezentate la Zalau, in cadrul unei expozitii judetene. Copiii foarte talentati vor avea prilejul, in vacanta de vara, sa participe la o tabara de creatie plastica, a precizat pictorul simleuan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »