Peste 2.500 de spectatori la “Tenaris CineLatino” Zalău

magazinsalajean 12 iulie 2012 0
Peste 2.500 de spectatori la “Tenaris CineLatino” Zalău

Primul festival de film “Tenaris CineLatino” a adunat în faţa marilor ecrane peste 2.500 de spectactori din municipiile Zalău şi Călăraşi. Numărul record de spectatori la o singură proiecţie s-a înregistrat în Zalău, unde peste 500 de persoane au vizionat filmul din deschiderea festivalului, “Despre oameni şi melci”, regizat de Tudor Giurgiu. De altfel, la deschiderea evenimentului a participat în municipiul nostru chiar regizorul filmului, pentru a-şi prezenta producţia şi a discuta cu spectatorii.
Un alt invitat special al Tenaris CineLatino a fost regizorul argentinian Santiago Mitre. El a discutat cu spectatorii prezenţi la proiecţia filmului său, “Studentul”, atât la Zalău, cât şi la Călăraşi. “Mă bucur să fiu în România pentru că îmi plac mult noile filme care vin de la voi. Am văzut multe filme româneşti în ultimul an, preferatul meu fiind <>. Mă impresionează jocul actorilor români!”, a declarat, la întâlnirea cu publicul românesc, regizorul Mitre. Toate proiecţiile din cadrul festivalului Tenaris CineLatino au fost gratuite.
Evenimentul a fost organizat de TenarisSilcotub, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Fundacion PROA, în colaborare cu autorităţile publice locale: Primăria Municipiului Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj, respectiv Primăria Municipiului Călăraşi şi Centrul Cultural Judeţean Călăraşi.
Potrivit PR Managerului “Tenaris CineLatino”, Andrei Aroneţ, festivalul este o continuare a iniţiativelor culturale ale companiei TenarisSilcotub. Încă din 2007, compania a iniţiat Caravana TIFF, un proiect prin care filmele de top ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajungeau şi în comunităţile din Zalău şi Călăraşi. Ulterior, din 2009, împreună cu elevi voluntari, TenarisSilcotub a organizat Cineforum, o serie de proiecţii de film gratuite, săptămânale.
Această iniţiativă este în concordanţă cu sprijinul Tenaris pentru festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo şi Festivalul Internaţional de Film Monterrey.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »