Pagină de internet pentru promovarea Festivalului Roman de la Zalău

Adela Farkas 29 august 2012 0
Pagină de internet pentru promovarea Festivalului Roman de la Zalău

Municipalitatea a dat undă verde promovării online a Festivalului Roman de la Zalău. Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, site-ul cu informaţii referitoare la acest eveniment este funcţional, chiar dacă unele secţiuni sunt în curs de completare. Cei interesaţi pot accesa adresa www.festivalulroman.ro unde găsesc atât imagini de la ediţiile precedente, cât şi detalii despre manifestarea din acest an, precum şi informaţii despre obiectivele turistice din zona municipiului Zalău şi judeţul Sălaj, modalităţi de a ajunge la aceste obiective, date de contact şi programul de vizitare a obiectivelor turistice. În cadrul acţiunilor de promovare a festivalului, alături de realizarea paginii de web pot fi menţionate: organizarea evenimentelor, realizarea unui film de promovare şi a două emisiuni turistice.
Ediţia a VIII-a a Festivalului Roman Zalău Porolissum se va desfăşura în perioada 21 – 23 septembrie 2012. Demersul de promovarea electronică a Festivalului Roman este inserat în cadrul proiectului lansat de administraţia locală, respectiv, “Promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice din Municipiul Zalau”. Proiectul (susţinut prin Porgramul Operaţional Regional, Axa 5 Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, DMI 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea – Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice) se derulează până în luna octombrie a anului viitor şi beneficiază de un buget total de 1,029 de milioane de lei (din care 809.300 de lei reprezintă valoarea eligibilă). Obiectivele specifice ale proiectului sunt: promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum ca instrument de punere în valoare a siturilor arheologice de provenienţă romană situate în municipiul Zalău prin participarea la târguri de turism, organizarea de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive, dezvoltarea de produse de marketing specifice activităţii de promovare turistică, ce se vor adresa în egală măsură publicului larg şi unor grupuri ţintă restrânse; dezvoltarea unui centru turistic virtual al municipiului Zalău şi zonelor înconjurătoare sub forma unei pagini de internet; creşterea numărului de turişti şi evaluarea impactului proiectului asupra evoluţiei pieţei turistice locale.

Festivalul Roman nu coincide cu Zilele Cetăţii

Festivalul Roman Zalău Porolissum a fost iniţiat de Primăria Municipiului Zalău şi Consiliul Local Zalău în anul 2005 pentru a oferi publicului un eveniment cultural de ţinută care să se evidenţieze în peisajul cultural local, regional şi naţional. Organizarea primului festival de reenactment (reconstituire istorică) concentrat pe istorie antică este o modalitate de promovare a municipiului Zalău. Din acest an, Festivalul Roman va fi organizat în luna septembrie, şi nu va coincide cu Zilele Cetăţii (sărbătoarea municipiului Zalău).
Participanţii la Festivalul Roman Zalău Porolissum sunt asociaţii culturale de reconstituire istorică specializate în istorie antică.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »