Opere de arta rupestră – prezentate la Zalău

Andreea Vilcovschi 1 octombrie 2012 1
Opere de arta rupestră – prezentate la Zalău

Sălăjenii interesaţi de trecutul îndepărtat şi de începuturile artei europene sunt aşteptaţi mâine, 3 octombrie, în Sala Porolissum a Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, la conferinţa publică “Mărturii ale artei rupestre recent descoperite în nord-vestul României, Experienţa occidentală în valorificarea acestor descoperiri”.

Manifestarea, organizată de către CJ Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, “îşi propune să prezinte două descoperiri foarte recente, semnificative pentru debutul manifestărilor artistice din spaţiul Europei”, susţin reprezentanţii Muzeului. Este vorba despre picturile rupestre din Peştere Coliboaia (judeţul Bihor) şi despre desenele rupestre din epoca metalelor, descoperite anul trecut pe sectorul sălăjean al Văii Someşului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. agricultoru 2 octombrie 2012 at 10:28 - Reply

    unde pe sectorul salajean al vaii somesului

Lasa un Raspuns »