“O zi de târg la Zalău”

Andreea Vilcovschi 16 noiembrie 2012 1
“O zi de târg la Zalău”

VIDEO
Publicul sălăjean este invitat să treacă pragul Muzeului de Artă “Ioan Sima” începând de joi, 22 noimebrie, ora 14, la vernisajul “O zi de târg la Zalău”. Expoziţia vrea să prezinte celor interesaţi cum arăta o zi de târg la finalul secolului al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea, a declarat Corina Bejinariu, directorul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Potrivit spuselor sale, evenimentul se vrea a fi o simbioză între colecţia muzeului şi colecţiile private, motiv pentru care reprezenanţii instituţiei i-au invitat pe colecţionarii din judeţ să participe la această expoziţie cu piese specifice temei. “Vizitatorii vor putea admira portul popular cu care oamenii vremii se îmbrăcau într-o zi de târg, obiecte casnice, piese de decor interior ţărănesc, unelte, instrumente muzicale, fotografii care au fost în circulaţie la final de secol XIX, început de secol XX”, a precizat Szabo Attila, şeful Secţiei Artă din cadrul muzeului.

Expoziţia va fi deschisă piublicului până în 14 decembrie 2012.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Raul 16 noiembrie 2012 at 19:48 - Reply

    Bejinariu, nu cumva la targ ti-ai cumparat functia?

Lasa un Raspuns »