O nouă apariţie editorială – “Biserica din Glod printre însemnări şi consemnări istorice”

Cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJ) şi al Primăriei comunei Gîlgău, la Editura “Caiete Silvane”, în colecţia “Monografii”, a apărut cartea semnată de profesorul universitar doctor Teodor Buhăţel – “Biserica din Glod printre însemnări şi consemnări istorice”. Introducerea cărţii este semnată de profesorul Ioan Chindriş, directorul Bibliotecii Academiei Române din Cluj-Napoca, iar postfaţa este semnată de profesorul universitar Ernonim Şuteu.
Teodor Buhăţel, profesor universitar şi doctor în ştiinţe veterinare, este una din personalităţile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. S-a născut la data de 22 februarie 1930, în satul Glodul Someşului, comuna Gîlgău, comună care i-a conferit titlul de cetăţean de onoare pentru merite deosebite heraldico-monografice. În acest sens, profesorul Teodor Buhăţel a publicat şi “Monografia satului natal Glodul Someşului” şi despre “Şcoala din Glod la 200 de ani de învăţământ românesc”. Ca om de ştiinţă a publicat peste 250 de articole şi diverse lucrări.
De precizat este faptul că, în colecţia “Monografii” a Editurii “Caiete Silvane” a CCAJ Sălaj au mai apărut recent o serie de cărţi dedicate localităţilor Sîngeorgiu de Meseş, Motiş, Jac, Marin şi Zalău. Cu sprijinul CCAJ a apărut “Anuarul satului Bănişor” şi “Monografia satului Bobota”.

Alte articole

Leave a Comment