Muzeul Zalau: Musca este contestata de Bejinariu

Magazin Salajean 7 noiembrie 2006 0

Muzeul Zalau: Musca este contestata de BejinariuRezultatele concursului organizat in cursul saptamanii trecute, pentru ocuparea functiei de director al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, au fost contestate de catre contracandidatul Elenei Musca – directorul institutiei, cercetatorul stiintific Ioan Bejinariu, arheolog in cadrul Muzeului.

Bejinariu a declarat ca a contestat acceptarea de catre comisie a dosarului de concurs al Elenei Musca. In anuntul Consiliului Judetean se prevedea ca dosarul sa contina in mod obligatoriu copie legalizata a diplomei de studii si a actelor care atesta efectuarea studiilor de masterat sau postuniversitare de management cultural sau doctorat. Iar, din cate stim noi, d-na Musca nu a finalizat niciuna dintre aceste cursuri postuniversitare, care sa-i confere o astfel de diploma, a spus Bejinariu. Un alt punct al contestatiei se refera la faptul ca in anuntul de concurs se cerea elaborarea unui proiect de management pe 5 ani, iar d-na Musca se apropie de pensionare. Legea spune ca se incheie un contract managerial pe durata de 3-5 ani, Consiliul Judetean a cerut chiar 5 ani, iar d-na Musca trebuie sa se pensioneze peste un an si ceva, a declarat Bejinariu. Acesta a mai contestat si criteriile pe baza carora s-a facut evaluarea activitatii, dat fiind faptul ca membrii comisiei nu au cerut nici un memoriu de activitate si nici interviu nu s-a tinut.

De fapt, postul de director al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau ramane un post politic, iar surse din interior sunt de parere ca nimic nu s-a schimbat de la debarcarea fostului director, Gheorghe Tamba.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »