Maratonul cultural pentru nevazatori: Zilele Homer incepe saptamana viitoare

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Maratonul cultural pentru nevazatori:  Zilele Homer incepe saptamana viitoareAsociatia Nevazatorilor din Romania, filiala interjudeteana Bihor-Salaj, organizeaza a XIX-a editie a maratonului cultural pentru nevazatori Zilele Homer si a IX-a editie a concursului de creatie literara Pasii profetului.

Activitatile se vor desfasura in perioada 17 – 22 mai, timp in care nevazatorii vor avea parte de spectacole de teatru si de concerte de muzica clasica. Astfel ca luni, peste 70 de nevazatori din Salaj si din tara vor participa la un concurs de cultura generala pe internet, ce va avea loc la Clubul filialei din Piata Unirii, nr. 7, incepand cu ora 9. Prima zi a manifestarii se va incheia cu vizionarea spectacolului Cheita de aur, prezentat de actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Arcadia.

Acelasi spectacol va rula si marti, 18 mai. Trupa artistica a Fundatiei Bastonul Alb din Ungaria va prezenta miercuri, 19 mai, la ora 11:00, un spectacol la Liceul Ady Endre. In programul zilei de miercuri este cuprinsa si lansarea romanului Demonul confesiunii, scris de Radu Sergiu Ruba.

Evenimentul va avea loc la Libraria Gutenberg, de la ora 17, si va fi moderat de poetul Ioan Moldovan si de criticul literar Ioan Simut. In prima parte a zilei de joi este planificata sedinta Consiliului Director si a Comisiei de Cultura a Asociatiei Nevazatorilor din Romania. De la ora 18, va avea loc festivitatea de premiere a castigatorilor la Festivalul International de Creatie Literara pentru Nevazatori Pasii profetului, urmata de un microrecital George Nicolescu.

La aceeasi ora, cei interesati pot sa participe la Filarmonica de Stat din Oradea la un concert simfonic. Spectacolele de teatru Intre noi, actorii, adaptare dupa A.P.Cehov si O noapte furtunoasa, de I.L. Caragiale, prezentate de actorii Teatrului de Stat din Oradea, vor incheia seria evenimentelor organizate in cadrul Zilelor Homer. Asociatia Nevazatorilor din Romania a fost infiintata in 1910 si are peste 80.000 de membri. In judetul nostru si in Bihor sunt in jur de 2.700 de nevazatori, membri ai acestei organizatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »