Managerii culturii salajene, calificati cu foarte bine

Magazin Salajean 21 mai 2012 0

Activitatea culturala din Salaj parcurge un trend ascendent, gratie implicarii a trei manageri de institutii ale culturii din judet si nu numai. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a facut cunoscut faptul ca sefii: Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj (Daniel Sauca), a Bibliotecii Judetene Salaj (Florica Pop) si a Muzeului Judetean de Istorie si Arta din Zalau (Corina Bejinariu), in urma evaluarii managementului, au primit calificative de foarte bine. In anul 2011, la nivelul BJ a fost finalizat programul Biblionet pentru modernizarea si dotarea tuturor bibliotecilor publice, acestea devenind o sursa de informare pentru comunitati, centre prin care se realizeaza legatura intre institutii si cetateni. Au fost reabilitate 13 biblioteci comunale, au avut loc 180 de evenimente culturale cu peste 7.300 de participanti. S-au realizat 270 de expozitii in spatii proprii, s-au achizitionat peste 6.200 de volume, s-au derulat 120 de proiecte in parteneriat cu o valoare de 1,3 milioane de lei. La Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau s-au derulat peste 30 de proiecte proprii si in parteneriat la sediu si peste 25 in judet, si peste 15.000 de persoane au vizitat muzeul. La Centrul de Cultura de Arta al judetului Salaj s-a inregistrat asa cum aprecia seful executivului judetean cea mai spectaculoasa evolutie, numarul activitatilor realizate a fost in crestere continua. Au fost organizate peste 50 de spectacole ale Ansamblului Folcloric Mesesul, s-au derulat 16 festivaluri folclorice si serbari campenesti au aparut 16 volume la Editura Caiete Silvane, opt evenimente din seria Lecturi publice si o lansare de carte. Presedintele CJ Salaj a reiterat faptul ca la finele acestei luni va fi finalizata cladirea viitorului Centru de Dezvoltare Cultura si Turismului, care este un obiectiv curajos. Speram ca in cea de-a doua parte a anului sa apara si primele rezultate ale activitatii acestui nou centru, sa combinam resursa istorica, cu cea a patrimoniului, culturii, mestesugurile si gastronomia, iar impreuna cu partenerii nostri europeni, sa realizam o baza de date care sa permita promovarea unor produse si circuite turistice, a subliniat Tiberiu Marc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »