Lions Club Porolissum Zalau sprijina tinerele talente

Magazin Salajean 2 noiembrie 2006 0

Lions Club Porolissum a premiat marti, 31 octombrie, castigatorii concursului pentru copii Afise pentru pace, in cadrul unei gale festive organizate la Galeriile de arta Ioan Sima din Zalau. La concurs au participat copii talentati la desen cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, care au avut sansa de a sarbatori pacea asa cum si-o imagineaza ei, prin filtrul inocentei caracteristice varstei, prin talent, creativitate si pasiune pentru tot ce se numeste arta plastica.

Cele mai bune creatii ale micilor artisti au fost expuse in galerie, iar autorii lor au primit premii constand in dulciuri, tricouri, toate finantate de Asociatia Lions Club International, prin intermediul filialei locale, Lions Club Porolissum Zalau. Concurentii clasati pe primele trei locuri au fost rascumparati pentru talentul lor cu sume cuprinse intre 150 si 50 de lei.

Juriul a hotarat ca cel mai bun dintre cei buni este Buda Maria, eleva in clasa a V-a a scolii gimnaziale Mihai Eminescu Zalau, urmata de Bodea Tabita Alina, Clasa a VI-a la scoala Simion Barnutiu si Ciorca Larisa Anamaria, Clasa a VI-a la scoala Porolissum. Premiul special al juriului a fost acordat elevei Liceului P.I. Sima, Dirjan Oana Alina, clasa a IV-a. Unuia dintre castigatorii concursului Afise pentru pace-faza locala- organizata de Lions Club Porolissum Zalau, i se ofera sansa de a se afirma pe plan national si international, alaturi de alti 350 de mii de copii din Romania si alte 65 de tari. Daca aceasta reuseste sa convinga juriul ca la nivel national creatiile sale sunt cele mai bune, artista din Zalau va reprezenta Romania la faza internationala, unde premiul cel mare este de 2.500 de dolari USA. Castigatorul fazei nationale va participa la Ziua Lions 2007, la New York, insotit de doi membri ai familiei.

Organizatorii evenimentului, printre care se numara Adriana Labo, vicepresedintele Lions Club Porolissum si coordonator al actiiuni, Camelia Burghele, directorul muzeului, Trif Dan Simona, presedintele Clubului, si Dorina Ciutre, inspector de specialitate s-au declarat multumiti de faptul ca elevii au participat intr-un numar atat de mare, mentionand ca le-a fost foarte greu sa numeasca Afisul pentru pace cel mai reusit, pentru ca majoritatea lucrarilor expuse sunt de valoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »