Lectură publică George Achim

Andreea Vilcovschi 29 octombrie 2012 1
Lectură publică George Achim

Poetul George Achim este invitatul Consiliului Judeţean Sălaj, al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi al scriitorului Flavius Lucăcel, miercuri, 31 octombrie. El va citi din creaţiile sale în sala festivă a Colegiului Naţional „Silvania” din Zalău, de la ora 13, şi la CCAJ Sălaj, de la 17.

Sponsorii evenimentului sunt UJS Cartel Alfa filiala Sălaj, Sarmis, Griff Hotel, Time Out şi Basarab Import-Export.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, George Achim s-a născut în 27 februarie 1960, în localitatea Şomcuta Mare, judeţul Maramureş. Absolvent al Facultăţii de Litere, română-spaniolă, poetul maramureşean este doctor în filologie al Universităţii Bucureşti, bursier al Consiliului Europei şi profesor universitar doctor la Universitatea de Nord Baia Mare.

Printre volumele sale se numără „Dinspre ieri spre nicăieri” (1994), „Iluzia ipostaziată. Utopie şi distopie în cultura română” (2002), „Răsfăţuri şi melancolii” (2007) – volum răsplătit cu premiul pentru critică al Revistei Poesis, „Experimente şi formule poetice româneşti din secolul XX” (2009), „Dulceţuri din fructe târzii de pădure” (2010). De asemenea, a tradus din limba engleză cartea lui Reuben Markha, „România sub jugul sovietic”.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 29 octombrie 2012 at 20:03 - Reply

    Mare branza mai fac astia cu lecturile lor publice. Toate le-au rezolvat si nu au pe ce cheltui banii nostri….

Lasa un Raspuns »