Lansare de carte la Zalău

Mihaela Moldovan 26 iulie 2012 0
Lansare de carte la Zalău

Volumul „Aforisme. Maxime. Antologie de Iuliu Suciu”, apărut la Editura Caiete Silvane a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, a fost lansat, joi,la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, în prezenţa unui public care a vrut să aducă încă o dată un omagu regretatului dascăl şi om de cultură al judeţului – Iuliu Suciu.
Evenimentul a fost deschis de directorul CCAJ Sălaj, Daniel Săuca, acesta declarând că, prin acest volum, a reuşit să îl descopere pe Iuliu Suciu într-o ipostază nouă, cea de cititor profesionist, care a cules de-a lungul vieţii „perle” şi „le-a pus deoparte”. „Cred că prin ceea ce am făcut cu această carte am demonstrat că putem fi împreună prin cultură, fără dezbinare, că dincolo de moarte există cartea. Sub semnul cărţii şi al înţelepciunii putem fi mai buni unii cu alţii. De fapt, acesta este şi mesajul cărţii lui Iuliu Suciu şi prin întâlnirea de astăzi cinstim înţelepciunea şi cartea”, a declarat Daniel Săuca.
Prof. Marcel Lucaciu – cel care, cel mai probabil, va prelua ştafeta la conducerea Cenaclului Silvania (după cum a anunţat joi directorul CCAJ Sălaj, n.r.) – a declarat că pentru volumul sus amintit, Iuliu Suciu a depus o muncă sisifică şi că, deşi este greu în timpul prezent să găsim un refugiu dincolo de constantele vieţii socio-economico-politice, regretatul dascăl şi-a găsit refugiul în lumea cărţilor. „Acest volum este construit cu rigoare ştiinţifică”, a spus Marcel Lucaciu, precizând că volumul relevă şi două mari iubiri pe care Iuliu Suciu le-a purtat în suflet mereu: cea pentru lectură şi cea pentru carte.
Organizatorii evenimentului au fost CCAJ Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj, Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău şi Cenaclul literar Silvania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »