La Muzeu, timpul e masurat de ceasuri vechi de doua secole

Magazin Salajean 4 decembrie 2006 0

La Muzeu, timpul e masurat de ceasuri vechi de doua secoleIn sala mica de expozitii temporare din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau a avut loc astazi, 30 noiembrie, vernisajul expozitiei Ceasuri si ceasornicari din Salaj, realizata de doi pasionati de vechile obiecte de masurare a timpului, Pigai-Solyom Reka si Bajus Istvan in colaborare cu sectia de istorie a muzeului si cu ajutorul colectionarilor particulari din Salaj. Obiectele expuse, ceasuri, unstensile folosite la confectionarea acestora, apartin inceputului de secol XIX – perioadei interbelice si la inceputului de secol XX.

Directorul Muzeului, Elena Musca, a tinut sa precizeze ca, in ciuda faptului ca obiectele nu au fost confectionate in Salaj, acestea au fost reparate si intretinute aici, mestesugarilor ceasornicari salajeni revenindu-le meritul pentru faptul ca aceste obiecte fascinante se afla in sala de expozitii.

Muzeul Judetean Zalau va invita la o incursiune in timp si spatiu in atelierul batranilor ceasornicari, unde timpul e ferit de tumultul si agitatia cotidiana, unde poti simti intens scurgerea fiecarei secunde, minut, ore…marcate de ticaitul discret al orologiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »