Joaca de-a istoria la Zilele Muzeului

Magazin Salajean 11 mai 2011 0

Joaca de-a istoria la Zilele Muzeului În organizarea Consiliului Judeţean Sălaj şi a Muzeului de Istorie şi Artă din Zalău, în perioada 14-15 mai, în urbea de la poalele Meseşului, vor fi marcate Zilele Muzeului Paşi în trecut: joaca de-a istoria. Manifestările organizate cu acest prilej sunt incluse în cadrul unui proiect cu finanţare nerambursabilă asigurată de la bugetul local al municipiului Zalău. Din suita evenimentelor care vor avea loc sâmbătă şi duminică amintim, concursuri: de desene, pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani, pe tema Muzeul şi obiectul de patrimoniu; de tras cu arcul (pentru tineri şi adulţi), precum şi o prezentare a jocurilor copiilor în preistorie şi antichitate, o paradă a trupelor Lupii Daciei şi Vulturii Romei, o proiecţie de filme Istoria în benzi desenate, dar şi discotecă în aer liber.

În cea de-a doua zi a manifestărilor vor fi organizate concursurile: Cum luptau strămoşii noştri? (competiţie de tras cu arcul pentru copii cu vârste între 7-14 ani), Micii arheologi în căutarea comorilor, şi vor avea loc demonstraţii de luptă susţinute de trupa Cohors III Campestris. Nu vor lipsi nici momentele folclorice şi nici prezentările portului istoric şi popular, sub genericul Din tradiţia veşmintelor de altădată.

În debutul acestor manifestări, joi, 12 mai, de la ora 14.00 va fi deschisă expoziţia Scrierea danubiană-în lumina descoperirilor arheologice de la Turda şi Tărtăria, iar vineri, de la ora 18.00, sub genericul Noaptea europeană a muzeelor va fi vernisată expoziţia Colecţii şi colecţionari, ediţia a III-a. De la ora 19.00 va avea loc lansarea publică a Asociaţiei Amicii muzeului, iar de la ora 22.00 va putea fi vizionat un film istoric.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »