In premiera la Zalau: Festival de filme latino-americane si romanesti

Magazin Salajean 29 iunie 2012 0

In premiera la Zalau: Festival de filme latino-americane si romanestiCele mai bune filme noi din Romania si America Latina vor fi proiectate gratuit la Zalau, in cadrul festivalului de film TenarisCinelatino, a carui prima editie va avea loc in perioada 5-7 iulie. Festivalul se va deschide in seara zilei de joi, la ora 21, cu proiectia filmului Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu, care va avea loc in piata 1 Decembrie 1918, in aer liber. Tudor Giurgiu va fi prezent la deschiderea oficiala pentru a-si prezenta cel de-al treilea lung metraj din cariera.

De altfel, la festival mai sunt asteptate nume celebre, precum Santiago Mitre, regizorul filmului El Estudiante / Studentul. Acesta vine din Argentina pentru a discuta cu spectatorii care vor fi prezenti la proiectia filmului sau, programata pentru sambata, 7 iulie, ora 18, la Casa Municipala de Cultura, fostul Club al Tineretului.

Printre productiile romanesti care vor fi prezentate se numara si filmul Tatal fantoma, in regia lui Lucian Georgescu, in care publicul il va regasi pe Marcel Iures, unul dintre cei mai iubiti actori romani. Documentarul Scoala noastra va propune o perspectiva emotionanta despre soarta copiilor victime ale intolerantei interetnice. Din lumea latina, de neratat este filmul La vida de los peces, o drama ce rascoleste multe sentimente, o proiectie cu atat mai speciala cu cat va avea loc intr-o locatie unica, si anume amfiteatrul castrului roman de la Porolissum.

CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (AFPR) si Fundacion PROA, in parteneriat cu Consiliul Judetean Salaj si Primaria Municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »