Hurezeanu, despre democraţii, la Zalău

Andreea Vilcovschi 13 octombrie 2012 6
Hurezeanu, despre democraţii, la Zalău

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a găzduit vineri, 12 octombrie, conferinţa “Despre democraţii” a cunoscutului lider de opinie Emil Hurezeanu. Acţiunea s-a înscris în seria lecturilor publice pe care le organizează Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi scriitorul Flaviu Lucăcel.

Oaspetele a fost introdus publicului numeros de către scriitorul Viorel Mureşan, acesta referindu-se la poezia lui Emil Hurezeanu. “Poetul Hurezeanu se înscrie în seria optzecistă şi s-a format în afara cercului de la Echinox. El descinde direct din cercul literar de laSibiu”, a spus Viorel Mureşan, făcând, mai apoi, referiri la volumul de debut “Lecţia de anatomie”.

Publicat în 1979 şi prefaţat de Ştefan Augustin Doinaş, volumul “Lecţia de anatomie” a fost încununat cu Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor. “Cartea creşte de la o pagină la alta şi împleteşte două teme: cultul trupului tânăr şi tema morţii”, a mai spus Mureşan.

Cel de-al doilea volum de versuri semnat Emil Hurezeanu – “Ultimele, primele” – a văzut lumina tiparului 15 ani mai târziu, după ce autorul a trecut prin calvarul exilului.

În cadrul conferinţei de la Zalău, poetul, eseistul, ziaristul şi comentatorul politic Hurezeanu a propus celor prezenţi o dezbatere pe tema democraţiei din două puncte de vedere: unul de metodă şi unul de constatare şi identificarea unor răspunsuri la întrebări precum “ce este democraţia?”, “are ea conţinut?”, “ne mulţumeşte astăzi?”.

Evenimentul a fost sponsorizat de către Sarmis, UJS Cartel Alfa filiala Sălaj, Time Out, Griff Hotel, Basarab Import Export şi Activ Plazza.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. noname 13 octombrie 2012 at 10:47 - Reply

  Trio “bagatori de seama“ dom premar,dom “perfect“ si dom “conseleer shaf“, cum de nu au facut baie de multime si pe aici?

 2. Anonim 13 octombrie 2012 at 11:08 - Reply

  ba or facut dupa

 3. Anonim 13 octombrie 2012 at 21:51 - Reply

  Securistul Marc si sluga lui, Daniel Sauca iau lectii de democratie. Cui foloseste?

 4. Andrei 14 octombrie 2012 at 14:26 - Reply

  Hurezeanu, un tip onest de altfel, trebuia întrebat despre minciunile debitate de comentatorii de la europa libera, pe tema superioritatii capitalismului. Uite unde ne-a adus capitalismul!
  Avem o tara cu economia ruinata, un fel de colonie UE, cu un “presedinte” mentinut in varful baionetelor americane.
  In curand statul nu va mai putea plati salariile la bugetari si pensiile.
  E bine, tovarase Hurezeanu?

  • Anonim 14 octombrie 2012 at 21:05 - Reply

   Andrei, daca iti pare asa de rau de comunism, de ce nu emigrezi in Coreea de Nord?

 5. anonymus benevolus 15 octombrie 2012 at 20:34 - Reply

  oglinda concava: din relatarea sumara, reiese trama profund nationalista, antireformatoare a politicii redactiei Magazin Salajean. Ma rog, daca orasul ar fi fost vizitat de un Gheorghe Funar sau Vadim Tudor, s-ar fi scos o editie speciala. Toata gasca ar fi fost in delir mistic cel putin pana la Craciun, vezi ce articol a aparut in Graiul salajului…. relatarea fidela a evenimentului.

Lasa un Raspuns »