Gheorghe Sisestean, despre unitatea satului carpatic

Magazin Salajean 7 mai 2012 0

Gheorghe Sisestean, despre unitatea satului carpaticProfesorul universitar Gheorghe Sisestean va sustine la Zalau conferinta Unitatea socio-culturala a satului carpatic. Dezbaterile vor fi urmate de lansarea cartii Romani care s-au stins. Valahii din Carpatii Nordici si romanii din Ungaria (Academia Romana, Centrul de studii Transilvane, Cluj Napoca 2012), autor Gheorghe Sisestean, carte aparuta cu sprijinul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj si al UJS Cartel Alfa filiala Salaj.

Evenimentul, care este organizat de Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, Colegiul National Silvania din Zalau, va avea loc miercuri, de la ora 13, in sala festiva a CNS.

Gheorghe Sisestean s-a nascut in 25 aprilie 1954, in Sisesti-Maramures. A absolvit Facultatea de Filosofie din Bucuresti, sectia de sociologie, specializarea etnologie-antropologie, precum si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. In prezent este profesor la Facultatea de Siinte Socio-Umane din Oradea, specializarea sociologie si profesori asociat la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti. Gheorghe Sisesteanu este autorul lucrarilor: Forme de viata taraneasca in nord-vestul Transilvaniei, Etnie, confesiune si casatorie in nord-vestul Transilvaniei, Economia rurala si sfarsitul taranimii, Ascension et hypostases initiatique de l ame, Formes de vie paysanne dans le Nord-Ouest de la Transylvanie, Antropologia si sociologia sacrului, Dictionar de sociologie rurala, Taranii si noua Europa, Atlasul sociologic rural, Romanii care s-au stins. Valahii din Carpatii Nordici si romanii din Ungaria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »