Fotografie artistică şi transfotografie

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

Fotografie artistică şi transfotografie

Fotografi şi profesori ai Universităţii de Arte şi Design din Cluj vor expune mâine în galeriile Muzeului de Artă Ioan Sima din Zalău. Vernisajul expoziţiei de fotografie şi transfotografie, desfăşurat sub genericul Frontiera, va avea loc de la ora 14.00. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Universitatea de Arte şi Design din Cluj prin departamentul Fotografie, Video, Procesare computerizată a imaginii.

Publicul din Zalău va putea urmări o selecţie ingenioasă din rezultatele căutărilor artistice ale pasionaţilor de fotografia artistică şi transfotografie. Artele vizuale şi tehnologiile informaţionale în interacţiunea lor determină o varietate de genuri de abordare a imaginii virtuale, precum şi o serie de expresivităţi specifice acestor tehnologii asimilate cu o deosebită creativitate de artiştii contemporani. Limitele acestei noi tehnici de gândire şi expresie vizuală sunt zi de zi extinse odată cu apariţia noilor tehnologii ale genului. În acest context, deci la frontiera imaginii între percepţie, gândire şi expresie vizual-artistică, pare foarte incitantă traiectoria imaginii vizuale de la un artist la altul, sau altfel spus şansele de manifestare a conceptelor cum ar fi imaginea, forma, conţinutul, mesajul, efectul, stilul, motivul, simbolul, comunicarea vizuală în general, raportat la premisele asimilate de filozofia şi istoria artei şi de cultură noastră vizuală, artistică, a explicat pictorul Szabo Attila.

Expoziţia va avea două etape, prima înşiră lucrările care vor fi prezentate în perioada 16 iunie-2 iulie, iar a doua etapă va prezenta altă serie de lucrări în perioada 4-16 iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »