Floare Mandra de Sub Meses, festival folcloric la Treznea

Magazin Salajean 25 septembrie 2007 0

Floare Mandra de Sub Meses, festival folcloric la Treznea

In premiera, duminica, 23 septembrie a.c., de la ora 14, pe o vreme superba, intr-un cadru natural de exceptie, a fost organizata prima editie a Festivalului folcloric Floare Mandra de Sub Meses la Treznea, pe terenul de agrement Meses – Orizont. Acest festival este dedicat promovarii dansului si cantecului popular din judetul Salaj. Si-au dat concursul ansambluri si grupuri folclorice din Salaj precum si cei mai talentati solisti vocali de muzica populara din judet.

Organizatorii festivalului au fost Consiliul Judetean Salaj, Primaria Comunei Treznea, Asociatia Treznea, sat natal, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Salaj, SC Mateo SRL Zalau si Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural Salaj.

Au fost invitati sa participe la aceasta prima editie a festivalului: Ansamblul folcloric Plaiuri Salajene din comuna Horoatu Crasnei, Ansamblul folcloric Cizereana din comuna Cizer, Ansamblul folcloric Muiereasca din comuna Mesesenii de Jos, Ansamblul folcloric Spiridusii din comuna Valcau de Jos, Grupul folcloric Poiana din Ciumarna, Grupul de copii de la Scoala generala Aurelia si Lazar Cosma din Treznea si Ansamblul folcloric profesionist Mesesul al Consiliului Judetean Salaj, care i-a acompaniat si pe tinerii solisti de muzica populara ai Centrului Culturii Traditionale: Alexandra Preda, Adelina Borzan si Diana Gurzau. Cunoscutul artist Ioan Selesi a asigurat un aplaudat moment de voie buna.

Consideram ca aceasta prima editie a fost o reusita, premisa pentru ca editiile urmatoare sa stranga si mai multa lume la poalele Mesesului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »