Festivalul sarbatorilor de iarna, la Napradea

Magazin Salajean 15 decembrie 2011 0

Festivalul sarbatorilor de iarna, la NapradeaCopii si adulti vor aduce vestea Nasterii Mantuitorului, la Napradea, in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Judetean dedicat sarbatorilor de iarna. Manifestarea, care se va desfasura sub genericul O stea s-a ivit!, va avea loc la Caminul Cultural din centrul de comuna, astazi, de la ora 16.

Vor colinda grupuri de copii, tineri si adulti din Napradea, Cheud, Solomon, Chechis, Alunis, Inau, Tihau, Somes-Odorhei, Jibou, precum si membrii Ansamblului Cununa din Jibou, ai Grupului Coral Cetinita din Cluj Napoca si ai Coralei Cameratta Academica Porolissensis din Zalau. Evenimentul este organizat de Primaria comunei Napradea, Scoala Gimnaziala Traian Cretu din Napradea si Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului.

Am decis sa organizam acest festival la Napradea pentru ca ne doream de multa vreme sa oferim comunitatii noastre si tuturor salajenilor altceva decat turism local. La nivel de comuna sunt conditii favorabile desfasurarii acestui eveniment, deoarece avem spatiul necesar (ce va fi asigurat la camin cultural) si o formatie, in cadrul scolii din Napradea, care a mai participat si in anii trecuti la Festivalul de colinde de la Chechis. Aceasta manifestare a fost preluata de noi, nemaifiind posibilitati de organizare in localitatea amintita, a precizat Aurel Medve, directorul Scolii Gimnaziale din Napradea.

Astazi, la Festivalul Judetean al sarbatorilor de iarna de la Napradea sunt asteptati si cunoscutii interpreti de muzica populara Angela Buciu si Pavel Pausan. La finalul manifestarii, gazdele vor rasplati colindatorii. In acest sens, s-au alocat 1.500 de lei din bugetul local si 1.000 de lei din sponsorizari (din partea lui Vasile Fodor si Aurel Ciurte), fond din care vor fi oferite 160 de pachete cu dulciuri si fructe tuturor copiilor participanti la festival.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »