Festivalul “Ecouri Mesesene” promoveaza Salajul

Magazin Salajean 2 august 2011 0

Festivalul “Ecouri Mesesene” promoveaza Salajul

Renumiti interpreti si formatii de dans populare sunt asteptate, la finele acestei saptamani, la traditionalul festival Ecouri Mesesene, ce va avea loc in amfiteatrul Castrului Roman de la Porolissum – Moigrad. Potrivit organizatorilor, locatia este una special aleasa, fiind o modalitate de promovare a judetului. Amfiteatrul Castrului Roman de la Porolissum – Moigrad este amplasat intr-o zona superba, atat din punct de vedere geografic, cat si printr-o acustica extraordinara. Vrem sa demonstram ca si prin folclor se poate promova judetul Salaj, ne-a spus directorul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj, Daniel Sauca.

In aceasta localitate s-a constituit si ansamblul folcloric profesionist care poarta aceeasi denumire ca si localitatea. Acesta are in componenta un grup de dansatori, o orchestra, precum si interpreti de muzica populara.

Evenimentul va aduna interpreti precum: Mariana Anghel, Sava Negrean Brudascu, Nicolae Muresan si Ioan Bocsa, precum si ansambluri folclorice din Jibou, Simleu Silvaniei, Horoatu Crasnei, Sumal, Marin, Cizer, Mesesenii de Sus, ansamblul Mesesul din cadrul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj, dar si ansambluri dinafara judetului, respectiv din Sighetu Marmatiei, Bistrita-Nasaud, Cluj-Napoca, Valcau, Mures, chiar si ansamblul Floarea soarelui din Chisinau.

Festivalul va avea loc in data de 7 august, intre orele 14 si 20. Sunt asteptati toti iubitorii de muzica populara, fiind anuntat un spectacol extraordinar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »