Expozitie foto documentara, la sediul jandarmilor salajeni

Magazin Salajean 24 mai 2012 0

Expozitie foto documentara, la sediul jandarmilor salajeniJandarmii salajeni marcheaza astazi, 24 mai, Ziua Eroilor, in semn de recunostinta fata de jertfele aduse de eroii nostri pe altarul luptei impotriva asupritorilor neamului romanesc. De asemenea, la fel ca in fiecare an, in aceasta zi, jandarmii sarbatoresc si Ziua Inaltarii Domnului, la 40 de zile dupa Sfintele Pasti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, cadrele unitatii vor marca importanta acestei zile printr-o expozitie foto documentara la sediul unitatii, in fotografii fiind surprinse monumente istorice si cimitire ale eroilor din judet. Cele doua sarbatori, Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunostinta si smerenie in amintirea celor care prin sacrificiul lor au scris o pagina in istoria acestei tari, este momentul cand ne inclinam in fata celor care prin sacrificiul suprem au asigurat dainuirea noastra in timp pe aceste locuri, iar Inaltarea Domnului sa ne aduca lumina si pace in suflete, a declarat Isaia Micle.

In cursul zilei, la ora 12, jandarmii vor pastra un moment de reculegere la sediul unitatii, in memoria eroilor neamului.

De asemenea, cadrele unitatii vor participa cu un pluton de onor format dintr-un ofiter si 18 subofiteri la manifestarile comemorative ce se vor desfasura in Cimitirul Eroilor din municipiul Zalau si vor asigura masurile de ordine publica pe durata desfasurarii acestor manifestari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »