Expoziţie de obiecte din regimul comunist

Andreea Vilcovschi 14 ianuarie 2013 1
Expoziţie de obiecte din regimul comunist

O expoziţie inedită, ce încearcă să evidenţieze influenţa regimului comunist asupra artei şi culturii sălăjene, va fi deschisă miercuri, 16 ianuarie, la ora 14.30, la Muzeul de Artă “Ioan Sima”. “Arta în slujba ideologiei comuniste” reuneşte opere de artă realizate în perioada menţionată, obiecte personale, ordine, medalii, diplome, brevete, însemne ale epocii, albume de pionieri, imagini cu vizitele de lucru ale tovarăşului Nicolar Ceauşescu în Sălaj. Exponatele provin din patrimoniul muzeului şi din colecţii particulare.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Zălăuan 14 ianuarie 2013 at 17:58 - Reply

    Ideea Muzeului este foarte bună.
    Trebuie să ne cunoaştem istoria, să alegem ce a fost bun şi să mergem mai departe.
    Isteria unor handicapaţi, în ultimii 20 de ani, de negare a tot ce a fost în fostul regim, ne-a adus la statutul de ţară cerşetoare, nici măcar colonie UE, cum zic unii, cu un preşedinte menţinut în vârful baionetelor americane.

Lasa un Raspuns »