Eminescu, celebrat la Horoatu Crasnei

Magazin Salajean 17 ianuarie 2007 0

Mihai Eminescu a fost celebrat si la Scoala Generala din Horoatu Crasnei. Biroul de presa al Centrului Culturii Traditionale Salaj informeaza ca evenimentul a avut loc in Sala festiva a scolii, in prezenta primarului comunei, Viorel Cristut.

Cu acest prilej festiv, elevii au sustinut un program artistic, recitand din poemele Luceafarului poeziei romanesti. De asemenea, la Scoala Generala din Horoatu Crasnei au fost organizate doua expozitii dedicate lui Mihai Eminescu. Prima expozitie a fost una de carte, sub indrumarea profesoarei de limba si literatura romana, Maria Sandor, iar ce-a de-a doua, de pictura, sub indrumarea doamnei profesoare, Lenka Lung. Ca de fiecare data, sufletul acestei actiuni culturale, cu traditie, deja in Horoatu Crasnei, a fost invatatorul Ioan Sur.

La eveniment au mai participat: directorul scolii, Viorel Holhos, directorul Centrului Culturii Traditionale Salaj, Cristian Contras, cadre didactice, precum si reprezentantul revistei salajene Caiete Silvane, Daniel Hoblea, prilej cu care acesta a citit un eseu inchinat poetului, intitulat Miracolul Eminescu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »