Emil Hurezeanu, la Zalău

Andreea Vilcovschi 9 octombrie 2012 2
Emil Hurezeanu, la Zalău

Poetul, eseistul, ziaristul şi comentatorul politic Emil Hurezeanu va fi prezent, vineri, 12 octombrie, de la ora 17.00, la Zalău, la conferinţa “Despre democraţii”. Acţiunea, ce va fi găzduită de Sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, se înscrie în seria lecturilor publice organizate de Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi scriitorul Flaviu Lucăcel.

Emil Hurezeanu a absolvit în 1979 Facultatea de Drept a Universităţii Cluj. Între 1976 şi 1979 s-a remarcat ca redactor al revistei Echinox, iar între 1978 şi 1979, ca secretar de redacţie la aceeaşi publicaţie. Şi-a făcut debutul scriitoricesc în 1979, cu volumul de poezie “Lecţia de anatomie”, pentru care a primit, un an mai târziu, Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor.

De-a lungul anilor a lucrat ca jurisconsult, librar, avocat, redactor la Radio Europa Liberă. A fost consultat de specialitate pentru diverse posturi de radio şi televiziune europene, a lucrat la Universitatea de Ştiinţe Politice din Boston, SUA, iar după decembrie 1989 a ocupat, pentru o scurtă perioadă, funcţia de director al postului de radio Europa Liberă. Ulterior a fost numit director al secţiei române a postului de radio Deutsche Welle. După 1990, este prezent în presa din România cu comentarii şi analize politice.

Emil Hurezeanu a mai publicat volumul de eseuri politice “Între câine şi lup” (1996), “Cutia Neagră” (1997), care i-a adus, de altfel, Premiul pentru Publicistică al Uniunii Scriitorilor din România. După 2002 semnează realizarea emisiunilor “România mea” la Antena 1 – răsplătită cu Premiul APTR 2003 la secţiunea talk-show şi “Cap şi pajură” la Realitatea TV.

Sponsorii evenimentului sunt Sarmis, UJS Cartel Alfa filiala Sălaj, Time Out, Griff Hotel, Basarab Import Export şi Activ Plazza.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. agricoltoru 9 octombrie 2012 at 18:31 - Reply

    unde-i sala asta totusi mai pe romaneste

  2. Anonim 9 octombrie 2012 at 21:38 - Reply

    in centru:)

Lasa un Raspuns »